Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Kinezi žele ulagati u infrastrukturne projekte

Kineski veleposlanik Hu Zhaoming
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.09.2017.
u 20:08

Ministar Goran Marić primio je novog kineskog veleposlanika i predstavio mu državnu imovinu

Ministar državne imovine Goran Marić primio je novog veleposlanika Kine u RH Nj.E. Hua Zhaominga.

Kako su priopćili u Ministarstvu, tema sastanka bila je razvitak gospodarske suradnje, pogotovo u području infrastrukturnih projekata, turizma i kulture. Ministar Marić spomenuo je nekoliko velikih investicija kao što su bivša vojarna Šepurine kod Zadra, TEF - Tvornica elektroda i ferolegura Šibenik te projekt Češka vila na Visu. Vojarnu Šepurine treba staviti u funkciju, za TEF je u pripremi međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa potencijalnih investitora koji bi u skladu sa svojim namjerama i urbanističkim rješenjima natječaja, odredili namjenu prostora.

Kineski veleposlanik Zhaoming rekao je da su kineski gospodarstvenici zainteresirani za ulaganja u razvoj važnih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije