Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Strategije

Evidencija društvenih poduzetnika uvjet za prava

Katarina Ivanković Knežević
Foto: Jurica Galović/Pixsell
11.06.2015.
u 07:00

Do kraja godine bit će prva dva natječaja za financiranje projekata društvenog poduzetništva

Hrvatski zakoni ne prepoznaju društveno poduzetništvo kao specifičan pojam pa takvi poduzetnici imaju velikih problema u shvaćanju zakonskog okvira po kojem trebaju poslovati.

Zbog toga smo izradili Strategiju razvoja društvenog poduzetništva kojemu smo namijenili 270,6 milijuna kuna.

U strategiji je devet kriterija prepoznavanja društvenog poduzetnika, a oni koji ih ispune upisivat će se u Evidenciju društvenih poduzetnika, čime će ostvarivati određena prava koja neće biti dostupna ostalim poduzetnicima, izjavila je Katarina Ivanković Knežević, pomoćnica ministra rada, na konferenciji o razvoju društvenog poduzetništva Udruge općina i gradova, Hrvatske zajednice županija, Privredne banka Zagreb, EU PROJEKATA i Instituta za razvoj poduzetništva i europske projekte. Do kraja godine očekuju se prva dva natječaja za financiranje projekata društvenog poduzetništva.

– Europski socijalni fond na raspolaganju nam stavlja milijardu i pol eura.

Ključno je da natječaji osiguraju jednostavnu prijavu i provedbu, brzu evaluaciju projekta, ali i jednako brzu isplatu sredstava – izjavila je Ariana Vela, vlasnica EU projekata.

>>Društveno poduzetništvo: Prilika za zapošljavanje 60 tisuća radnika

>>Kako uspješno prevladati šumu birokracije u pokretanju biznisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije