Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okusi Hrvatske

Domaći OPG-i nahranili briselsku diplomaciju

21.03.2018.
u 16:10

Vrlo nam je važno da nova legislativa EU ide u korist specifičnih potreba naših poljoprivrednika, rekao je ministar Tomislav Tolušić

Izvrsno je! Paška je janjetina bolja i od novozelandske, a hobotnica i hrvatska bijela vina pravo su nam otkriće…, komentirali su članovi rumunjske diplomacije na predstavljanju hrvatskih proizvoda Okusi Hrvatske u Bruxellesu.

Nakon sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU, ministar Tomislav Tolušić bio je, preksinoć, domaćin brojnim predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta, stalnih predstavništava članica EU, veleposlanstava i gospodarskih okruženja kojima je predstavio 19 hrvatskih proizvođača kroz više od 60 domaćih proizvoda.

OPG Vlade Ferbežara ponudio je svoje šunke i kulene, Ribnjaci Vrabac ikru i filete pastrve, farma muznih krava obitelji Vrhovec svježi sir i vrhnje, maslac…, Agencija za ruralni razvoj Istre carpaccio i slabine boškarina, Žuvela hobotnicu, Pčelica Sara med od kadulje, Pekara Loznati creske fuže i olito, Sirana Gligora čitavu paletu paških sireva s tartufima, iz komine masline, maraške, Marica Jug ekosokove, Tomac vina i pjenušce…, a dio svih tih delicija oplemenili su i dali im dodanu vrijednost chefovi lošinjskih Jadranka hotela.

– Svaku priliku za promociju naših proizvoda treba iskoristiti. Mi smo najmlađa članica EU, a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastro priču na kontinentu i moramo je ispričati. Ovdje promoviramo važnost kratkih lanaca opskrbe i povezivanja turističkog sektora s našim OPG-ima.  Vrlo nam je važno da nova EU legislativa ide na korist specifičnih potreba naših poljoprivrednika koji moraju biti zaštićeni od nepoštenih trgovačkih praksi i kojima moramo pomoći u daljem ulaganju u proizvodnju hrane – izjavio je ministar Tolušić.
Dolazak Tima Barrowa, stalnog predstavnika Velike Britanije u EU, na Okuse Hrvatske, protumačen je kao posebna podrška Hrvatskoj, i nakon Brexita. 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:32 21.03.2018.

bravo ....od briselske diplomacije dobiti ce za nagradu prdac.... hrvatski opg bi morali hraniti hrvatsku vojsku policiju bolnice skole ministarstva ...ali to treba htjeti i znati i napraviti .....ali zato imamo drzavnu agenciju praonicu pleter koja uvozi sardine iz madjarskeke i grah iz kine ..pita li itko je li to mozda gmo grah...krsticevic ne stigne sada poplave pa sezona pa pozari ...itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije