Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VENEZUELA NASTAVLJA SVOJU SOCIJALISTIČKU REVOLUCIJU

Chavez prepušta posao s naftom prijateljskim zemljama

chavez
Reuters
17.09.2009.
u 13:39

Chavez se nada kako će ovi, više milijarda dolara teški ugovori na poslovima s naftom i dalje pomagati u stvaranju jačega prijateljstva među državama koje podržavaju njegovu ideju Socijalističke revolucije 21. stoljeća.

Tražeći sve veću neovisnost od Sjedinjenih Američkih Država, venezuelski predsjednik Hugo Chavez obznanio je 16 milijardi dolara vrijedan posao sklopljen s Kinom na eksploataciji nafte uz rijeku Orinoco.

Ovaj dogovor dviju država stigao je vrlo brzo nakon što je prepustio Rusiji sličan posao težak 20 milijardi dolara.

Želja je venezuelskog predsjednika, kako donosi BBC, podići proizvodnju nafte u svojoj državi na 900 tisuća barela godišnje. Ujedno mu je želja ojačati suradnju s Venezueli prijateljskim državama, koja je s Rusijom i Kinom svakako dobila na težini nakon sklapanja "naftnih" ugovora.

Socijalistički lider Chavez zagovara politiku manje ovisnosti Latinske Amerike o Washingtonu, no s druge strane većina kompanija u SAD-u ovisi upravo o venezuelskim energentima.

Chavez se nada kako će ovi, više milijardi dolara teški ugovori na poslovima s naftom i dalje pomagati u stvaranju boljeg prijateljstva među državama koje podržavaju njegovu ideju Socijalističke revolucije 21. stoljeća.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
15:27 17.09.2009.

Da nam je živ naš drug Tito danas bi i naš Naftagas dobio ovdje nekakav posliČ težak koju milijardu dinara.

OB
-obrisani-
15:29 17.09.2009.

E moj Pećinac, opet si nostalgican ... to ne vodi nigdje, to ti je ka droge ...

OB
-obrisani-
14:38 17.09.2009.

Taj idiot prica o ideji \"socialistticne revolucije 21. stoljeca\" bas s drzavama, Kinom i Rusijom, koje su odbacile ideje komunizma i socializma i presle na najkrvaviji kapitalisticni sistem. Ako misli, da ce mu sada biti bolje, s Kinezima i Rusima u zemlji, gadno se vara ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije