Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Cetina u imenu, bojama soba i na jelovniku

Najmlađi član grupacije, šesnaesti u nizu, konceptualno je različit od postojećih njihovih hotela na ostalim morskim destinacijama u Bolu, Supetru, Brelima, Supetru, Tučepima i Starigradu Paklenici
26. svibnja 2019. u 08:12 1 komentara 269 prikaza
Nestos
Foto: Bluesun
Pogledajte galeriju 1/5

Ima svega 25 soba i šest apartmana, maksimalno 85 kreveta, a baš će zbog toga pristup svakome gostu biti individualan. Ime mu je Nestos, što je antički naziv za Cetinu. A baš motiv te rijeke “vijuga” kroz cijeli hotel. Svoja vrata 1. lipnja otvara, naime, Bluesun hotel Nestos s četiri zvjezdice, prvi boutique hotel u tom lancu. Bluesun je taj novoizgrađeni hotel preuzeo od lokalnog poduzetnika i u najmu je sljedećih deset godina.

Turisti pazite gdje jedete Nova pravila za turiste: Evo za što vam prijete kazne i do 700 eura!

Najmlađi član te grupacije, šesnaesti u nizu, konceptualno je različit od postojećih njihovih hotela na ostalim morskim destinacijama u Bolu, Supetru, Brelima, Supetru, Tučepima i Starigradu Paklenici.

Individualan pristup gostu

– Smješten je svega deset metara od jedne od najljepših jadranskih plaža, pješčane plaže Duće, koja je simbol omiškog kraja. Nalazi se, dakle, tri kilometra od slavnog gusarskog gradića Omiša. Specifičan je zbog posebne arhitekture – malen je, ima svega 31 smještajnu jedinicu, građen je kao udobna zgrada razvedena na tri zgrade, povezane “mostovima”, s restoranom na otvorenome, bazenom s grijanom vodom, wellnesom u sklopu kojeg su finska sauna, jacuzzi, mala teretana, prostori za manikuru i pedikuru... – opisuje Martina Kovačić, direktorica društva Salve Regina Marija Bistrica.

Nestos | Autor : Bluesun Foto: Bluesun

Zamišljen je kao boutique hotel, usluga će biti personalizirana, baš zbog njegove veličine.

– Gostima će se pristupati individualno i prijateljski, i sve usluge, sve želje za svog boravka moći će dogovoriti i realizirati s djelatnicima hotela – dodaje direktorica. Nestos je uređen u bojama rijeke Cetine, oko koje se i vrti cijela priča – od uređenja soba, modrozelenih zidova, sve do gastronomije. Poveznica s Cetinom je, naime, i à la carte restoran The River.

Industrija vs turizam InvestCro - kako do ulagača Česima smo se smijali, danas o njihovom uspjehu možemo sanjati

– Nudit ćemo lokalne namirnice u restoranu pa gosti mogu kušati što domaće stanovništvo jede. Bazna nam je usluga noćenje s doručkom i à la carte večera. I doručak će biti à la carte karaktera, gosti će sami na licu mjesta odabrati što žele jesti – kaže naša sugovornica.

Otvoren do 31. listopada

Zbog lokacije hotela gosti će moći birati relax ili aktivni odmor – u omiškom je kraju i najpoznatija stijena za penjanje, zip-line, a na dohvat su ruke i izleti u nacionalne parkove, na otoke ili u kanjon rijeke Cetine.

– Hotel otvaramo 1. lipnja, a za sada planiramo vrijeme rada do 31. listopada. Vrata su otvorena svima, avanturistima, gostima željnima odmora, obiteljima. Gost koji dolazi u Hrvatsku zna zašto ju je odabrao. Njezina ljepota, duh povijesnih gradova i gradića, doživljaj iskonskog Mediterana, gostoljubivost i profesionalnost ono su zbog čega se svraćaju. Tako će, vjerujem, biti i u Dućama. U privatnosti i miru hotela, s prekrasnom plažom doslovno na dlanu, mogu se potpuno stopiti s mjestom i osjetiti Dalmaciju – zaključuje M. Kovačić.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • samoborka:

    Mali obiteljski hoteli,TO je ono sto se u svijetu trazi, koje najvise pridonosi kvalitetnom turistickom razvoju mjesta i to je ono cemu Hrvatska treba teziti na svojoj obali! Okanite se seljackog zimmer frei-a, okanite se ogromnih bezlicnih hotela, i okrenite ... prikaži još! poticanju otvaranja manjih i srednje velikih obiteljskih hotela! Tako rade u Italiji, tako rade u Austriji,Svicarskoj..tj svim turistickim najuglednijim destinacijama!