Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori

Britanski parlament blokirat će Brexit ako nema dogovora

Brexit
Reuters/PIXSELL
15.10.2017.
u 13:05

McDonnell, najviši suradnik vođe laburista Jeremyja Corbyna, rekao je da vjeruje da u parlamentu ima dovoljno potpore da se blokira ta mogućnost.

Parlament će zaustaviti izlazak Velike Britanije iz Europske unije ne bude li dogovora o izlasku, rekao je šef za financijsku politiku oporbene Laburističke stranke  John McDonnell. 

Pregovori su zastali između vlade premijerke Therese May i EU-a o osiguranju dogovora o razvodu i sporazuma o budućim odnosima, čime su se povećali izgledi da bi Velika Britanija mogla napustiti pregovore bez postizanja dogovora.

No McDonnell, najviši suradnik vođe laburista Jeremyja Corbyna, rekao je da vjeruje da u parlamentu ima dovoljno potpore da se blokira ta mogućnost.

Parlament trenutno nema ovlasti blokirati bilo koju odluku o povlačenju.

Brexit
1/1

Vlada je obećala prepustiti parlamentu da odluči hoće li prihvatiti konačni dogovor, no to ne osigurava mogućnost da se blokira ishod u kojemu dogovor s EU nije postignut.

Mcdonnell je rekao kako misli da ima dovoljno potpore u parlamentu  - gdje May nema natpolovičnu većinu - za izmjene zakona da se uključi takvo pravo.

Komentara 1

ME
Menjik
14:20 15.10.2017.

ovi ce raspravljati i vrtiti oko brexita dok se eu sama ne raspadne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije