Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova prilika

Bizovačke toplice u pola cijene idu na četvrtu dražbu

Bizovačke toplice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.03.2014.
u 16:00

S početna 73 milijuna kuna cijena je pala na 34,78, a ne javi li se kupac, stečajni upravitelj predložit će još 30 posto nižu cijenu

Ne gubi se strpljenje u Bizovačkim toplicama iako kupaca za ovaj posrnuli turističko-lječilišni kompleks na istoku Hrvatske još nema. Pred “vratima” im je već četvrta javna dražba na kojoj će se 17 hektara površine zajedno s nekretninama koje su podijeljene u četiri cjeline – od hotela Termia, preko Lječilišta do Aquapolisa i staroga hotela – ponuditi po početnoj cijeni od gotovo 35 milijuna kuna.

– Borim se s vremenom kako se hotel ne bi zatvorio. Bilo bi dobro da ovaj kompleks dobije novoga vlasnika prije početka jesenske sezone – kaže stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.

Ako se kupac u ponedjeljak ne pojavi na Trgovačkom sudu u Osijeku, Zec će predložiti novo dodatno smanjenje cijene od 30 posto. Bit će to već treći popust otkad su Bizovačke toplice “na bubnju”, a cijena im se sada prepolovila s početna 73 milijuna kuna.

– Bilo bi dobro da se obnovi barem stotinu kreveta, odnosno 50 hotelskih soba i podigne na višu razinu, ali i da se do jeseni obnovi sustav grijanja i hlađenja koji je u lošem stanju – kaže on.

Prošloga studenog ovaj je posrnuli kompleks zakupila tvrtka Salve Regina iz Marije Bistrice u vlasništvu Jake Andabaka. Mjesečni ih zakup stoji 25.000 kuna bez PDV-a, a ugovor je sklopljen na godinu dana uz mogućnost produljenja.

– Oni su imenovali svojega direktora koji vodi hotel. Radnici su manje-više zadržani, ali je primljeno i nešto novih, mlađih ljudi – ističe stečajni upravitelj.

U vlasništvu Andabakova Sunce koncerna djeluje i lanac hotela pod brendom BlueSun&Resort, a hotel Kaj u Mariji Bistrici prvi im je takav u kontinentalnom dijelu Hrvatske. S njihovim, odnosno dolaskom zakupca u Bizovačke toplice, kako je već rekao stečajni upravitelj, spašena su radna mjesta. Najvećim uspjehom u cijeloj priči pak smatra što su prošloga ljeta izbjegli stavljanje “ključa u bravu”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije