Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasti postigle konsenzus

Velika promjena u Münchenu: Pojedinim vozilima bit će zabranjeno voziti dijelom grada

Train driver strike in passenger traffic - Bavaria
Foto: Matthias Balk/DPA
1/3
07.10.2022.
u 18:17

Zabrana će utjecati na brojne putnike i posjetitelje iz prigradskog pojasa koji čine veliki udio gradskog prometa. Riječ je, naime, oko pola milijuna vozila.

Vlasti u njemačkom Münchenu postigle su konsenzus i žele postrožiti zabranu vožnje za dizelska vozila. Najavile su to gradonačelnica Katrin Habenschaden i službenica za okoliš Christine Kugler na predstavljanju novog plana čistog zraka.

Od 1. veljače 2023., dizelskim vozilima s Euro 4 emisijskim razredom više neće biti dopušten ulazak u zonu niske emisije unutar Mittlerer Ringa, jedne od najprometnijih cesta. Ako se situacija ne popravi, zabrana će se od 1. listopada 2023. odnositi i na dizelska vozila Euro 5 razreda, prenosi Revija HAK.

Mittlerer Ring
Foto: Sven Hoppe/DPA

Prema tome, od 1. listopada iduće godine 140.000 vozila s emisijskom klasom 5 i lošijom više ne bi smjelo voziti Ringom i područjima unutar njega. Oko 30.000 stanovnika gradske jezgre i obrtnika s dozvolom za parkiranje ili dostavom pošteđeno je ove mjere.

Zabrana će utjecati na brojne putnike i posjetitelje iz prigradskog pojasa koji čine veliki udio gradskog prometa. Riječ je, naime, oko pola milijuna vozila.

VIDEO Prometni stručnjak analizirao snimku prometne nesreće iz Zagreba koju svi dijele po društvenim mrežama i otkrio tko je ustvari kriv

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije