Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koji je najbolji?

Tableti - nemaju miš, ali mijenjaju cijelu informatičku industriju

'surface_nnn_pos_0000'
Foto: ''
1/3
05.10.2012.
u 18:00

Tableti ubrzano postaju i koristan alat u obrazovanju, a u Americi već postoji plan za skoro uvođenje iPada u sve škole

Tableti sve više osvajaju svijet. Iako još nisu dovoljno razvijeni da bi bili i potpuna zamjena za stolno računalo ili čak i laptop, sve se više kupaca dvoumi kupiti laptop ili baš tablet. Nemaju miš ni njegovu preciznost pa je obrada teksta na tabletu još uvijek avantura samo za one strpljivije, no rastuća je popularnost tableta neupitna (više o tome možete pročitati na stranicama 32 i 33). Tableti svojom popularnošću osvajaju fokus i proizvođača i korisnika i tako mijenjaju IT industriju.

Sve je više aplikacija koje se razvijaju za tablete, posebice za iPad. Jednostavno je postalo prestižno imati kvalitetnu stranicu ili aplikaciju specijalno kreiranu za iPad. Vidjeli smo to i na Olimpijskim igrama u Londonu. Organizatori su uz vrhunske web-stranice kreirali i ne jednu nego dvije aplikacije za iPad. Fenomen tableta potiče veliku kreativnost u razvijanju novih ideja. Tableti ubrzano postaju i alat u obrazovanju, a u Americi već postoji plan uvođenja iPada u sve škole. No tableti danas nisu samo iPad, sve je jača konkurencija Appleu i sve je više drugih dobrih tableta. Donosimo vam pregled najnovijih tableta kojima se konkurentski proizvođači nadaju da će ipak malo smanjiti dosadašnju premoćnu dominaciju iPada.

>> Novi iPad Mini bit će predstavljen već 17. listopada?

Komentara 1

TO
Toni50
09:22 06.10.2012.

Tableti ubrzano postaju i koristan alat u obrazovanju, a u Americi već postoji plan za skoro uvođenje iPada u sve škole.. Kod nas če onda za jedno 20-tak godina .. Roditelji nemaju novac za papir teke a ne za ovakovuvu super tehnologiju, ( a uskoro neče imati niti zato zbog masovne politike masovnih otkaza ) jedino ako ne odkupimo po kunu od amera nakon 30-tak godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije