Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Business VIP kup

Savjeti automobilističkog asa: 'Moraš voljeti automobil i brinuti se o njemu'

Business VIP kup
Foto: Robert Jurišić
1/4
26.04.2018.
u 08:07

– Oni su ti kao djeca, moraš im sve pokazati – kaže u šali Pulić

Moraš voljeti automobil. Moraš mu zahvaliti i brinuti se o njemu. Inače, zašto bi njega bilo briga za tebe, ovim je riječima hrvatska automobilistička legenda Niko Pulić svojim ''učenicima'' nakon treninga objašnjavala kako se treba ponašati prema automobilu. 

Niko Pulić promijenio je ulogu pa se tako prošlogodišnji prvak Business VIP kupa više ne nalazi iza upravljača Seat Ibize Cupre već vodi Europhone Racing tim u kojem se nalaze Božo Tomulić i Mario Jukić. Nova sezona kupa kreće subotnjom utrkom na Hungaroringu.

Njegovo veliko iskustvo svakako će dobro doći Tomuliću koji ga je prošle sezone nagovorio da se vrati utrkama. 

– Oni su ti kao djeca, moraš im sve pokazati – kaže mi u šali Pulić dok smo na Grobniku čekali da počnu treninzi i završne pripreme prije otvorenja sezone na Hungaroringu.

Foto: Robert Jurišić

Na mjesto Nike Pulića stigao je poduzetnik Mario Jukić i to nakon čak 20 godina pauze od automobilističkih utrka. U automobil s kojim će se utrkivati sjeo je prvi put prošli četvrtak pa se nisu mogla očekivati ''čuda'' na stazi.

No pokazao je što znači prijašnje iskustvo te je ostvario solidno vrijeme od jedne minute i pedeset tri sekunde. 

– Moraš brže izaći iz zagrebačkog zavoja – objasnio mu je Pulić kako postići još bolje vrijeme, no zadovoljan je vremenima koje je Jukić postizao.

Najviše se u timu očekuje od Tomulića kojem su Pulićevi savjeti puno značili.

– Prije nego što me angažirao na zadnjim je utrkama zaostajao 500 metara. Na idućoj utrci bio je treći – rekao je Pulić.

Tomulić je s autom dobro upoznat, no na Grobniku se, kao i drugi, susreo s novim asfaltom na koji je bilo potrebno priviknuti se, ali i uskladiti automobil. Trening je bio zadovoljavajući, a najbrži mu je krug bio 1,48.240. 

Komentara 1

VO
vorda400
10:02 26.04.2018.

Da baš si se ti Puliću ubio od održavanja svog auta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije