Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nosivi gadgeti

Pametne naočale, narukvice i satovi povezani s telefonima bit će hit u 2014. godini

Nosivi gadgeti
Foto: Pixsell
1/3
06.01.2014.
u 20:06

Tehnologija napreduje munjevitom brzinom, sve što je lani bio inovativan i ekskluzivan proizvod ove će godine postati masovan

Naočale, satovi, narukvice... povezani su, mogu na internet i šalju podatke. Upravo takvi, nosivi gadgeti u ovoj godini postat će pravi komercijalni bum. Dok su lani bili samo zanimljiva inovacija za koju su rijetki odlučili izdvojiti novac, ove godine, proriču znalci, postat će i masovni hit.

Narukvice su prve na koje industrija računa kao na nezaobilazan dodatak koji, povezan aplikacijama, šalje podatke, primjerice, o količini vježbi, vremenu, pulsu... Pametni sat drugi je nosivi gadget koji je lani zaokupio pozornost ljubitelja tehnoloških trendova. Satovi su povezani s pametnim telefonima i uz pomoć njih možete se javiti na poziv, fotografirati, surfati... Lani je prodano 500.000 komada, a ove bi godine trebali dostići 5 milijuna prodanih primjeraka.

Googleove naočale mogle bi postati najtraženiji nosivi gadget. Njima se može pretraživati, snimati, fotografirati i sve to glasovnim naredbama. 3D printeri nisu nosivi, no spadaju u inovacije koje su prije nekoliko godina impresionirale mogućnostima, a čini se da će u 2014. uzletjeti i postati “mainstream”. U SAD-u se mogu nabaviti jeftiniji jednostavniji primjerci koji izrađuju jednobojne predmete od plastike, no dovoljni su za izradu jednostavnijih predmeta.

Koja nas tehnološka i znanstvena dostignuća čekaju ove godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije