Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ZAGREBA

UberX stigao u Split i Dubrovnik, besplatan do nedjelje

uber
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
02.06.2016.
u 18:42

Voditeljica Iva Šulentić prva je isprobala Uber u Dubrovniku, a blogerica Ella Dvornik u Splitu

Prijevozna usluga UberX danas je lansirana u Splitu i Dubrovniku nakon što je prošlog listopada započela s radom u Zagrebu. Usluga će u Splitu biti dostupna tijekom cijele godine, a u Dubrovniku tijekom visoke sezone, od lipnja do listopada. Voditeljica Iva Šulentić prva je isprobala Uber u Dubrovniku, a blogerica Ella Dvornik u Splitu.

Početna cijena bit će 9 kuna, na što se dodaje 5 kuna po kilometru, odnosno 0,5 kuna po minuti, s minimalnom cijenom od 15 kuna. U povodu predstavljanja usluge, Uber će u Splitu i Dubrovniku ovog vikenda biti besplatan. Svi će korisnici, novi i stari, moći zatražiti najviše dvije vožnje, od četvrtka, 2. lipnja, u 11 sati, pa sve do nedjelje, 5. lipnja, u 12 sati. Za besplatne vožnje potrebno je iskoristiti kod: BESPLATNI VIKEND.

– Želimo dati svoj doprinos lokalnom turizmu i hrvatsku obalu učiniti još privlačnijom za milijune turista koji posjećuju našu zemlju kako bi mogli uživati u jednom od najljepših mjesta na svijetu. U Zagrebu smo prisutni već više od šest mjeseci te pružamo sigurnu, pouzdanu i cjenovno povoljnu opciju kretanja kroz grad – a odaziv korisnika je fantastičan. Danas radimo iskorak nakon kojega će naša usluga biti dostupna na nacionalnoj razini: pokrećemo licenciranu uslugu uberX u Splitu i Dubrovniku – rekao je u priopćenju Davor Tremac, generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj.

Inače, Uber je u mnogim svjetskim gradovima dočekan prosvjedima taksista koji ga vide kao nelojalnu konkurenciju, a neke su Uberove usluge i zabranjene u nekim zemljama, na primjer UberPOP u Njemačkoj. UberPOP je usluga koja povezuje privatne vozače s putnicima, ali UberX koristi licencirane vozače koji su, napominju u Uberu, prošli provjere kriminalne prošlosti i imaju komercijalno osiguranje. U Zagrebu, unatoč najavama taksista, većih prosvjeda nije bilo.

Komentara 7

KN
knezevic3d
21:16 02.06.2016.

izgleda da je taxianerima odzvonilo...i babe ce poceti aplikaciju koristit

TO
toljaga22
19:24 02.06.2016.

sponzoruše

FR
Freedooom
06:57 03.06.2016.

Jos jedno globalno unistavanje radnih mjesta. Iza ubera stoji Google i banke. Sve vise ljudi ostaje bez primanja. Sad du pogodjeni taxisti a na red ce doci i Bus-soferi i vozaci tramvaja. Googlle ima mnogo toga u planu. Unistavaju nas sa svih strana! Monsanto, farmaindustrija, uber, banke, NATO , jadna li nam majka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije