Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već ove godine

Mozilla u Indiji predstavlja smartphone od samo 25 dolara

Firefox
Mozilla
11.06.2014.
u 23:00

Mozilla surađuje s kineskim proizvođačem čipova Spreadtrum Communications

Smartphonei pogonjeni Mozillinim softverom bit će dostupni u Indiji i Indoneziji kasnije ove godine po cijeni od 25 dolara. Rekao je to Gong Li, glavni operativni direktor Mozille, na marginama šangajskog sajma Mobile Asia Expo, prenosi Wall Street Journal.

Mozilla je dosad već surađivala s četiri proizvođača mobilnih uređaja i pet teleoperatera kako bi svoj operativni sustav Firefox ubacila na europsko i latinoameričko tržište. Međutim, suradnja sa ZTE-om, LG-jem, Telefonicom, Deutsche Telekomom i drugim tvrtkama rezultirala je smartphoneima od 60 dolara i više, što je još uvijek previše za Indiju i druga tržišta Jugoistočne Azije.

- Jedan američki dolar mnogo znači kupcima u državama u razvoju. Na tim je tržištima teško prodati smartphone skuplji od 50 dolara - rekao je Gong Li.

Kako bi omogućila proizvodnju smartphonea po cijeni od samo 25 dolara Mozilla surađuje s kineskim proizvođačem čipova Spreadtrum Communications.

- S cijenom od 25 dolara nema cjenovnog razmaka između smartphonea i običnog mobitela. Ova atraktivna cijena pomoći će motivirati korisnike mobitela da se prebace na pametne telefone - rekao je Gong.

>> ZTE Open - prvi mobitel s operativnim sustavom Firefox

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije