Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test: Opel Mokka

Moderna zavodnica mami izgledom i okretnošću

opel mokka (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/7
27.04.2013.
u 08:33

Prvenstveno je namijenjena vožnji cestom, ali može svladati i makadam te manje terenske zadatke

Čak devet mjeseci čeka kupac isporuku Opel Mokke u Hrvatskoj. Možda je to i najbolja reklama za prvi njemački mali SUV, jer je potražnja u Europi veća od svih Opelovih očekivanja pa tvornica GM-a u Južnoj Koreji, gdje se Mokka proizvodi zajedno s blizancem Chevrolet Traxom, radi punom parom. Zainteresiranost smo osjetili i na našim cestama, ljudi Mokku odmjeravaju, raspituju se i – sviđa im se.

Dužinom je Mokka (428 cm) između Škode Yeti (422 cm) i Nissan Qashqaija (433 cm). U njoj se sjedi visoko, kao u pravom SUV-u, pa je preglednost prema naprijed vrlo dobra, dok prema natrag zbog malih staklenih površina nije tako dobra. Srećom, testni je automobil opremljen parkirnim senzorima.

Prostranost je zadovoljavajuća, kako naprijed tako i na stražnjoj klupi za ovaj segment, a i prtljažnik je s osnovnih 365 litara zadovoljavajući. Robusnosti pridonose i 18\" naplatci.

Testni primjerak pokreće 1,4-litreni turbobenzinac sa 140 KS i 200 Nm, a ima i 4x4 pogon. Motor se dobro nosi s masom od tonu i pol (9,9 s do stotke, 190 km/h), dok pogon na sve kotače (teži samo 65 kg) automatski raspodjeljuje moment između prednje i stražnje osovine, U pogonski sklop se vrlo dobro uklapa precizan 6-stupanjski ručni mjenjač. Prosječna potrošnja na testu je bila 8,9 litara.

U unutrašnjosti je to tipičan Opel, vrlo sličan Insigniji i Astri.

Vrlo kompaktne dimenzije omogućuju okretnost pa i dinamičnu vožnju na razini kompakta. Mokka je prije svega namijenjena vožnji cestom, ali s 4x4 pogonom sigurna je i na mokroj podlozi i snijegu, a ni makadam i manji terenski zadaci ne čine joj problem. Dapače.

>> FOTO Prvi mali Opelov crossover igračka je za tehno ovisnike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije