Sa sve višim celzijevcima na pragu novog toplinskog vala, ako ništa drugo – tope se cijene voća i povrća u trgovinama i na tržnicama. Neke i toliko da se poljoprivrednicima u Podravini, kako su ustvrdili ovih dana, neke povrtne kulture više isplati baciti ili pokloniti nego u bescjenje prodati trgovcima, kako ne bi zapali u još dublje minuse. Pita li se poljoprivrednog stručnjaka Ivana Malića, to je dokaz da je hrvatsko poljoprivredno tržište loše organizirano, da akteri u industriji ne komuniciraju dobro i da si ne vjeruju previše, dok prof. Ivo Grgić s Agronomskog fakulteta upozorava i na to kako bi inspekcije mogle bolje odrađivati svoj posao i više pozornosti posvetiti kakvoći uvoznog povrća i lažnog deklariranja, odnosno prepakiravanja, čime bi domaća roba, koju naravno ne tište samo ti problemi, možda bila i konkurentnija.
Luk srpski, šljive bosanske, grčke nektarine. Obišli smo trgovačke lance i iznenadili se deklaracijama

Prof. Ivo Grgić s Agronomskog fakulteta upozorava i na to kako bi inspekcije mogle bolje odrađivati svoj posao i više pozornosti posvetiti kakvoći uvoznog povrća i lažnog deklariranja, odnosno prepakiravanja, čime bi domaća roba, koju naravno ne tište samo ti problemi, možda bila i konkurentnija.
Komentara 19

Nedugo vidjeh u nizozemskoj kako navodnjavaju polje.....u Hrvatskoj gotovo nitko ne navodnjava.... čudno
Srbi su veliki polj. izvoznici sa preko 4 milijarde eura 2023. g. tako da sigurno jedete i jesti ćete polj. proizvode iz Srbije. Imaju odličnu zemlju u Vojvodini i dobra im je hrana.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
tržište je slobodno, svatko nabavlja od kuda mu je povoljnije, nismo više u planskoj ekonomiji, pa komu krivo a komu pravo