Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sustav

Microsoftov Windows 8 Release Preview dostupan na internetu

'Microsoft Windows President Steven Sinofsky introduces the new tablet running a test version of its touch-enabled Windows 8 at the Build conference in Anaheim, California September 13, 2011.  REUTERS
'ALEX GALLARDO'
31.05.2012.
u 23:02

Novo sučelje omogućava korištenje na računalima opremljenim zaslonima osjetljivim na dodir, kao i uobičajenim konfiguracijama s tipkovnicom i mišem.

Microsoft je najavio dostupnost Windows 8 operativnog sustava u Release Preview inačici, koju je od danas moguće preuzeti u 14 jezičnih inačica na stranicama http://preview.windows.com, izvijestili su iz Microsofta.

Novo sučelje omogućava korištenje na računalima opremljenim zaslonima osjetljivim na dodir, kao i uobičajenim konfiguracijama s tipkovnicom i mišem. Novu je verziju operativnog sustava u Consumer Preview inačici preuzelo više od milijun korisnika u prvih 24 sata, a današnjom objavom Windowsi 8 ulaze u posljednju razvojnu fazu prije početka proizvodnje.

Windows 8 Release Preview donosi niz novih aplikacija, među kojima se ističu Bing Travel, Novosti i Sport, kao i Gaming i Music Xbox aplikacije integrirane sa Zune korisničkim računom. Ova inačica operativnog sustava donosi i poboljšanja Mail aplikacije, kao i Photo i People aplikacija koje su predstavljene u sklopu Windows 8 Consumer Preview.

Od 2. lipnja 2012., Microsoft će ponuditi i Windows Upgrade opciju na 131 tržištu. Na taj način kupci računala s Windows 7 operativnim sustavom će, do 31. siječnja iduće godine, moći nadograditi operativni sustav na Windows 8 Pro po preporučenoj cijeni od 14,99 dolara, piše u Microsoftovom priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
dalibor@otok
08:25 03.06.2012.

Linux je zakon... Lopovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije