Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apsurdne cijene

Koliko će koštati kilogram odojka? Neće ga moći svatko imati na blagdanskom stolu

Odojak
09.12.2023.
u 21:17

Na farmi u okolici Bjelovara ostale su samo svinje za tov. Odojaka više nema. Za ovu godinu - gotovo.

Zbog 50% samodostatnosti svinjetinom i afričke svinjske kuge postoje dva problema - manjak odojaka i visoke cijene. Kilogram se lani mogao kupiti za 40-ak kuna, nešto više od 5 eura, a ove godine kilogram košta od 7 do 9 eura, a rastu cijena tu nije kraj

"Bit će na knap, ma neće ih uopće biti, ako ih bude cijena će biti malo paprenija nego što je bila prošle godine. Trenutna cijena je 8 eura , a za par dana ne znamo kakva će biti", kaže mesar Babok, piše Danas.hr. Smatra se da će građani ovih blagdana platiti više od 10 eura za kilogram odojka. Smatraju kako su te cijene apsurdne te neki od njih kupuju izravno s obiteljskih gospodarstava. No, ni od njih ne stižu dobre vijesti.

Na farmi u okolici Bjelovara ostale su samo svinje za tov. "Odojaka više nema. Za ovu godinu - gotovo. Zadnji odojci su otišli prije nekih 15-ak dana. Mnogi koji traže pitaju mogu li ih nekome drugome uputiti, a nažalost ne mogu nikome. " kaže Slobodan Lončar, vlasnik OPG-a. Smatra kako će ove abnormalne cijene odojka još rasti. Neki građani su spremni odvojiti više novca ukoliko znaju da je odojak kvalitetan, ali za neke će ovih blagdana ta omiljena hrana predstavljati luksuz kojeg si neće moći svatko priuštiti.

 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ho, ho, ho! Božićni sajam stigao je i u Veliku Goricu. Evo što se sve nudi

 

Ključne riječi

Komentara 31

JO
jocoudriga
21:38 09.12.2023.

Biti će manje srčanih udara i izljeva krvi u mozak....

AL
alkemičar
21:43 09.12.2023.

Stvarno teska tragedija ne znamo kako cemo to uspjeti prezivjeti....

LU
Lumumba
02:46 10.12.2023.

Zato sjedneš u auto, odeš do Slovenije, Mađarske, ili Italije i kupiš po normalnoj cijeni , a iz tih istih zemalja uvozimo svinjetinu. Namjerno ću ove godine jesti ribu za Novu. Iz inata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije