Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Karavan za kojim uzdišu tradicionalni poslovnjaci

'05.04.2012., Zagreb - Test automobila Toyota Avensis. Photo: Marko Prpic/PIXSEL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
15.05.2012.
u 11:00

Snažan i štedljiv dizelski motor od 150 KS te bogata oprema glavni su mu aduti za pohvalu


Nakon redizajna treća generacija Toyote Avensis izgleda elegantnije i dinamičnije, ali još uvijek dovoljno konzervativno da bi se svidjela tradicionalnim poslovnjacima koji su i najčešći kupci Avensisa. Oni se ne žele previše isticati, a Avensis upravo to nudi, uz, dakako, pouzdanost koja joj je od prve generacije glavna vrlina.

Na automobilu se ističu nova LED dnevna svjetla te osvježena prednja svjetla i maglenke. Unutrašnjost je ostala vrlo decentna, s vrlo dobrim materijalima i završnom obradom. Testirali smo karavansku Wagon verziju sa 2,2-litrenim turbodizelašem sa 150 KS i bogatim Sol paketom opreme. Provjereni Toyotin motor koji razvija 340 Nm okretnog momenta u karavanskom je Avensisu vrlo uvjerljiv. Do stotke dolazi za 9,2 s, a krajnja brzina je 210 km/h. Prosječna potrošnja na testu nam je iznosila 8,3 litre na 100 km.

Karavanska verzija je u odnosu na limuzinu 7 cm duža (dužina 476,5 cm), a prtljažnik prima 543 litre. Bogata serijska oprema Sol između ostalog nudi detalje unutrašnjosti u boji nikla, kromirane otvore ventilacije, sjedala u kombinaciji kože i alcantare, visokokvalitetan audio sustav te 17-inčne aluminijske naplatke. Navigacijski sustav s ekranom osjetljivim na dodir dio je dodatne opreme, a za njega treba doplatiti 700 eura. Doplata za panoramski krov je 850 eura, a za metalik lak 510 eura. Cijena je bez dodatne opreme 264.600 kuna, a uz dodatnu opremu 280.050 kuna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije