Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENIO SONY

Jobs je htio da Sonyjeva računala VAIO koriste OS X

Steve Jobs
Peer Grimm/DPA/Pixsell
05.02.2014.
u 12:57

Iako je Jobs u načelu smatrao da bi samo Appleovi uređaji trebali koristiti operativni sustav Mac OS, želio je napraviti iznimku u ovom slučaju

Pokojni suosnivač Applea Steve Jobs htio je da Sonyjeva računala VAIO koriste Appleov operativni sustav OS X, otkrio je Nobuyuki Hayashi, japanski IT-novinar koji više od 20 godina prati Apple.

Hayashi piše kako mu je bivši predsjednik Sonyja Kunitake Ando pričao o svom susretu s Jobsom na Havajima 2001. godine. Jobs je Andu je na tom susretu na igralištu za golf pokazao računalo VAIO opremljeno Mac OS-om.

Iako je Jobs u načelu smatrao da bi samo Appleovi uređaji trebali koristiti operativni sustav Mac OS, želio je napraviti iznimku u ovom slučaju jer je jako cijenio Sony. Hayashi piše kako je suosnivač Sonyja Akio Morita za njega bio heroj.

Poštovanje je bilo obostrano. Ne samo da je Jobs cijenio Sony, već je i Ando volio Apple. Smatrao je da su Mac i VAIO bliski u svojoj filozofiji, a posebno mu se sviđao prvi iMac iz 1998. godine. Međutim, od kombinacije VAIO-Mac na kraju nije bilo ništa jer se baš u to vrijeme VAIO s Windowsima počeo dobro prodavati, pa su se u Sonyju pitali isplati li se suradnja s Appleom.

>> Jobsov biograf kritizira Apple: Google je sad najveći inovator

>> Macintosh: Čarolija koja traje već 30 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije