Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA GODINA

U 2013. najveći pad isporuke PC-ja u povijesti

laptop Lenovo
Foto: Rainer Jensen/DPA/Pixsell
10.01.2014.
u 11:49

Prošle godine isporučeno je ukupno 315,9 milijuna PC-ja - 10 posto manje od 2012. godine

Tržište osobnih računala i dalje je u padu - već sedmi kvartal za redom zabilježen je pad isporuke računala diljem svijeta, prenosi TNW. Isporuka PC-ja u svijetu pala je na 82,6 milijuna primjeraka u četvrtom kvartalu 2013. godine, što je pad od 6,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2012., pokazalo je istraživanje Gartnera.

Prošle godine isporučeno je ukupno 315,9 milijuna primjeraka. To je 10 posto manje od 2012. godine, što je najgori pad u povijesti tržišta osobnih računala. Ukupna količina isporučenih računala bila  je jednaka onoj u 2009. godini.

Lenovo i Dell uspjeli su unatoč svemu tome u četvrtom kvartalu ostvariti rast od 6,6, odnosno 6,2 posto u odnosu na 2012., no te sreće nisu bili HP, Acer, Asus i ostali proizvođači koji su zabilježili pad.

>> Žene su odlučnije kad kupuju računala, a više vole prijenosna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije