Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Školi s umjetnom inteligencijom

Infobip projekt sa STEMI-jem želi proširiti i na SAD

Dusko Marusic/PIXSELL
06.10.2021.
u 23:00

CIILJ je da se zajednica u kojoj djelujemo razvija jednakim tempom kako i raste naša tvrtka. Pritom nam je kvalitetan prijenos znanja na najmlađe generacije jedan od imperativa, poručuje Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa

Na završnoj konferenciji pilot projekta Škola budućnosti zaključeno je jučer prvo izdanje zajedničkog projekta STEMI-ja i Infobipa, kojeg u ulozi glavnog partnera podržava tvrtka A1 Hrvatska. Više od tisuću učenika iz 60 hrvatskih škola imalo je priliku u posljednjih pola godine kroz izradu chatbotova izravno se upoznati s umjetnom inteligencijom.

– Nakon sjajnih rezultata ovogodišnjeg pilota, odlučili smo nastaviti s projektom Škola budućnosti te upravo radimo na pripremi sljedeće sezone koja će uskoro krenuti. Veseli nas vidjeti i rast interesa tehnološke zajednice za vraćanje društvu kroz unapređenje obrazovanja i prijenos znanja koje kroz Školu budućnosti osnažujemo – izjavio je Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

Najbolji osnovnoškolski i srednjoškolski timovi predstavili su svoje chatbotove razvijene s ciljem rješavanja nekog od problema unutar UN-ovih ciljeva održivosti. Unapređenje kvalitete života u gradovima, povezivanje učenika s ciljem lakšeg dogovaranja instrukcija i educiranje o energetskoj učinkovitosti samo su neki od pobjedničkih radova, a Infobip je trima najboljim osnovnoškolskim i srednjoškolskim timovima osigurao i uručio vrijedne nagrade.

– U Infobipu nam je cilj da se zajednica u kojoj djelujemo razvija jednakim tempom kako i raste naša tvrtka. Pritom nam je kvalitetan prijenos znanja na najmlađe generacije jedan od imperativa. Svi školski timovi koji su sudjelovali u ovom pilot projektu zapravo su napravili ogroman iskorak u tehnološku budućnost i to je ono što nas jako veseli – poručio je Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa te se osvrnuo na recentnu investiciju Infobipa u STEMI.

Jelinić ističe kako su ovaj projekt, kao i vizija STEMI-jevog tima, inspirirali sve u Infobipu te će ovaj uspješan i inovativan pilot projekt nastao u Hrvatskoj pokušaju proširiti van naših granica i to u najveći svjetski tehnološki centar

– Sjedinjene Američke Države. – Investicija Infobipa u STEMI ide upravo u tom smjeru. Skalirati projekt i pritom ga dodatno unaprijediti povratnim informacijama i iskustvom koje ćemo dobiti iz obrazovnog sustava u SAD-u. To je način na koji želimo vratiti našoj zajednici i njezinim najmlađim članovima – pojašnjava Jelenić.

Na panelu o budućnosti obrazovanja prijedloge i viđenja podijelili Krešo Žmak, Infobipov potpredsjednik za produkte, Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI, Ana Sović Kržić, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza te Dalia Kager, učiteljica u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i mentorica jednog od pobjedničkih timova. Matej Sušilović iz Infobipa, Damir Sabol iz Photomatha i Tomislav Haus iz Gideon Brothersa učenicima su ispričali kako njihove tvrtke koriste umjetnu inteligenciju za razvijanje proizvoda na svjetskoj razini.

- A1 Hrvatska posvećena je ulaganju u digitalnu pismenost građana i napredne digitalne vještine zaposlenika. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ta znanja podijelili i s mladim, talentiranim ljudima koji su sudjelovali u projektu Škola budućnosti – izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske resurse i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije