Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
made in turkey

Hyundai objavio prve fotke novog gradskog modela i10

hyundai i10 (1)
Foto: Hyundai
1/3
07.08.2013.
u 11:50

Novi model duži je, širi i niži od prethodnog. Bit će predstavljen u rujnu na sajmu u Frankfurtu

Hyundai Motor Europe objavio je prve fotografije nove generacije gradskog modela i10 pet godina nakon što je u prodaju puštena prva generacija.

\"i10 nove generacije pokazuje značajan napredak za Hyundai u ovoj klasi, s mogućnostima i karakteristikama koje se obično nalaze samo u višim klasama\", poručuju iz južnokorejske tvrtke.

Novi model od prethodnog je duži 80 mm, širi 65 mm i niži 50 mm, a u Hyundaiju tvrde da ima prtljažni i prostor za noge najbolji u klasi. Novi i10 koristi potpuno novu platformu s 5 milimetara dužim međuosovinskim razmakom. Za dizajn je zaslužna ekipa europske podružnice Hyundaija predvođena glavnim dizajnerom Thomasom Bürkleom.

Kao i 95 posto Hyundaijevih automobila prodanih u Europi, novi i10 je dizajniran i razvijen u tehničkom centru u Rüsselsheimu, njemačkom gradu koji se proslavio kao sjedište Opela. Proizvodnja bi trebala početi u rujnu, u Hyundaijevoj tvornici u Ízmitu u Turskoj, gdje se već proizvodi za broj veći i20. i10 će biti predsavljen na rujanskom sajmu IAA u Frankfurtu.

>> S trojim vratima Hyundaijev kompakt mami dinamičnije vozače

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije