Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustav za prevođenje

Hrvatski, bosanski i srpski jezik službeno uvršteni u Microsoft Translator

Microsoft
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
20.03.2015.
u 16:47

- Pokretanje sustava za prevođenje omogućit će ljudima širom svijeta bolje razumijevanje ove tri kulture i ovog dijela svijeta, objašnjavaju u priopćenju.

Hrvatski, bosanski i srpski jezik službeno su uvršteni na listu jezika za podršku u prijevodu u okviru servisa u Microsoft Translator, priopćio je Microsoft Hrvatska.

- Hrvatski, bosanski i srpski jezik, iako slični po formi i strukturi, pripadaju zemljama s jedinstvenim povijesnim i kulturnim značajkama. Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija su važne turističke destinacije koje svake godine posjećuju milijuni ljudi. Ove tri zemlje nude i različite poslovne i profesionalne prilike. Pokretanje sustava za prevođenje omogućit će ljudima širom svijeta bolje razumijevanje ove tri kulture i ovog dijela svijeta - objašnjavaju u priopćenju. 

>> Microsoft predstavio Windows 10 i holografsko računalo HoloLens

Komentara 11

Avatar @proma_trač
@proma_trač
16:59 20.03.2015.

Pa zar nije to sve samo jedan jezik ? Hrvatski.

SB
silan_bandit
21:53 20.03.2015.

sve nekako.. ali kako bosanski?? :)

TR
Trnjanec
19:46 20.03.2015.

Probao sam ga, imam Windows Phone. Dobar je! Zna prevesti "gdje si bio 1991".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije