Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći pad Facebooka

Facebook izgubio 123 milijarde dolara, ali nije u krizi

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
28.07.2018.
u 06:30

Ne može se govoriti o katastrofi, jer sada je rast tvrtke u čijem je vlasništvu najveća svjetska društvena mreža oko 37 posto

Dionice Facebooka u četvrtak su izgubile na vrijednosti 19 posto što je umanjilo vrijednost tvrtke za 123 milijarde dolara pa je taj dan najveća svjetska društvena mreža završila s vrijednošću nešto većom od 500 milijardi dolara.

Sam Mark Zuckerberg izgubio je pri tome 15 milijardi dolara osobnog bogatstva te je četvrtak završio “tek” sa 71 milijardom. Dakle, gotovo kao sirotinja. Treba li se zbog ovoga zabrinuti za Facebook ili se možemo nastaviti šaliti? Pa čini se da ipak ovo drugo, i to zato što je bilo teško očekivati da će se rast Zuckerbergove tvrtke nastaviti unedogled.

Iako je pad sam po sebi vijest, jer ovo je najveći pad u jednom danu koji je Facebook doživio u povijesti, ipak nije posljedica nekog konkretnog događaja koji se skriva u brojnim lošim vijestima koje rešetaju Facebook posljednjih mjeseci. Jednostavno se sve skupilo u kratkom periodu pa je i vijest dobila na intenzitetu.

Mark Zuckerberg
1/10

Kada se govori o rastu Facebooka, nikad se ne koriste termini poput katastrofa i slično, nego tek usporenje, a sada je rast tvrtke u čijem je vlasništvu najveća svjetska društvena mreža oko 37 posto što se teško može nazvati lošim. Ali, preporučljivo je ipak promišljati i o sljedećih desetak godina jer više nije baš tako sigurno da će Facebook ostati tehnološki lider.

Znamo da je danas Zuckerberg prisiljen trošiti golema sredstva na sigurnost i zaštitu privatnosti, a očito je cijeli skandal imao utjecaja i na broj korisnika, koji također usporava. Ipak, Facebook je i dalje prilika za mudre investitore.

Ključne riječi

Komentara 2

MU
Mukowsky
12:42 28.07.2018.

Nije ništa izgubio! Pala mu je tržišna kapitalizacija. Potencijalna energija. Ono što nemaš ne možeš izgubiti.

GR
grebza
16:26 28.07.2018.

Samo jedna iracionalna, virtualna, nestvarna vrijednost i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije