Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALFA NA TESTU

Djetelina s četiri lista za naglašenu dinamiku i luksuz, nakon 105, donosi i 120 konjskih snaga

Alfa Romeo Giulietta QV
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
19.02.2016.
u 12:00

Po standardnom cjeniku ova verzija stoji 199.000 kuna, ali dolazak na tržište Giulietta QV obilježila je cijenom od 177.000 kn

Zaljubljenici u talijansku marku sportskoga srca lani su se veselili QV odnosno Quadrifoglio Verde izvedbi kompaktne Giuliette. Znak djeteline s četiri lista prventveno se odnosi na opremu, koja ovaj model čini još atraktivnijim, a na tržištu se najprije ukazala opremljena 1,6-litrenim JTD motorom od 105 konjskih snaga.

QV Line paket bogato je opremljen, s naglaskom na sportskoj noti. U njega su uključeni 18-inčni naplaci, sjedala u kombinaciji kože i alcantare, opšivena bijelo-zelenim koncem, potom bočni spojleri, spojler na petim vratima, zatamnjna stražnja stakla, automatski klima-uređaj, tempomat, prednji i stražnji parking senzori, Pack Comfort... Po standardnom cjeniku ova verzija stoji 199.000 kuna, ali dolazak na tržište Giulietta QV obilježila je cijenom od 177.000 kn.

Sportski čvrsta i agilna, testna Giulietta s turbodizelašem od 105 konja radi uglađeno i tiho, dovoljno je dinamična za gradske i vangradske rute. Tijekom testa u prosjeku nam je trošila 5,4 l/100 km. Alfin DNA izbornik vozaču omogućava da svojim željama i potrebama prilagodi trenutni način vožnje. Uz brzinu reakcije upravljača i papučice gasa, izborom postavki mijenja se i način rada motora, kočnica, elektronske kontrole stabilnosti. Vozač može birati želi li voziti dinamičnije, štedljivije ili više slobode prepustiti samom automobilu. Isprobanoj QV izvedbi sa 105 KS na tržištu se pridružila i snažnija QV izvedba, opremljena JTD motorom sa 120 KS, uz čak 320 Nm pri 1750 o/min.

Oprema ostaje jednaka, a gotovo jednaka je i cijena. Snažnija Giulietta QV Line stoji 178.000 kn.

 

>> Elegantna Giulia s ergelom od 150 do 510 konja

>> Talijanska Miata privlači izgledom i voznim umijećem

Komentara 6

ZA
zajgorec
12:59 19.02.2016.

nikada švabu pročitaj si rađe svoju rečenicu šta piše u njoj da platim više tako da dobim kasnije nešto više?????? pa ko je tu lud?

Avatar comparator
comparator
12:22 19.02.2016.

Talijani više nisu ni najljepši a čak se nisu pokazali ni kao automibili koji s vremenom postaju poželjni oldtajmeri . Gube strelovito na cijeni, a osim što koštaju jednako kao pravi automobili njihova tehnika je uvijek na granici nekvalitete i osrednosti . Uzmite rađe njemca za par tisuća više i taj novac dobijete natrag prilikom prodaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije