Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K vragu i antena

Apple će svakom kupcu darovati zaštitnu gumicu za iPhone 4

Jobs iphone4 isprika (1)
AFP
16.07.2010.
u 23:10

Zabilježeno je samo 15.000 pritužbi od vlasnika tri milijuna uređaja, rekao je Jobs. Svima će kupcima dati etui koji problem antene trajno rješava

Polje izobličene stvarnosti – to je pojam kojim kroničari računalne ere opisuju karizmu Stevea Jobsa, njegove moći uvjeravanja i recept uspjeha tvrtke. To je taj nestvaran način na koji Jobs od inženjera uspijeva istjerati da u Appleove uređaje ugrade “nepotrebne” vizionarske pojedinosti te hipnotizira potrošačku pastvu najodanijih kupaca nekoga brenda na svijetu.

Sada se Steve Jobs sam suočava sa stvarnošću: najvećom krizom medijskog povjerenja i srdžbom kupaca. Opća je ironija što je povod možda najbolji proizvod koji je Apple ikada napravio, iPhone četvrte generacije.

Zašto gubi signal
Nakon što ih je u 22 dana prodano više od tri milijuna, a od kolovoza će se prodavati u još 17 zemalja, iPhone je postao najbrže prodavani tehnički proizvod u povijesti. A pritužbe su bile zborske: u nekim okolnostima telefon naglo izgubi signal.

Steve Jobs je jučer rekao da je zabilježeno samo 15 tisuća pritužbi, samo trećina pritužbi na telefon prethodne generacije.

Apple je dugo zanemarivao signale da je nešto krivo s antenom u metalnom obodu novoga telefona. Javnost je sama dijagnosticirala problem i sama je našla lijek. Recept je jednostavan: nabavite si košuljicu za telefon, ukrasni silikonski zaštitni remenčić koji ga obujmi, ili samo zalijepite centimetar selotejpa u donjem lijevom kutu tako da kratki spoj postane nemoguć.

Apple se na te pritužbe 22 dana nije osvrtao. Srdžbu je dodatno izazvao brisanjem sve žešćih primjedbi na svojim stranicama za tehničku potporu kupcima. Posebno je u živac takla službena izjava u kojoj se poslije svega tvrdi da problem nije u konstrukciji, nego kako korisnik drži telefon! Izjava je otkrila i ono što upućeni znaju: prikazi jačine signala na telefonu lažu. Jobs je obećao da će to popraviti u softveru pri sljedećem unapređenju softvera.

Prijeloman test
Nevolja s javnošću eruptirala je kada je glavni potrošački magazin Consumer Reports telefon izvrsno ocijenio, ali mu je u preporuci za kupnju okrenuo palac dolje – zbog antene!

Kupci su na Zapadu i kritični i razmaženi. Prodaja i takvoga iPhone 4, međutim, ne opada! Jobs je jučer svim kupcima obećao besplatnu košuljicu za telefon.

Tko ju je već bio kupio, nadoknadit će mu se trošak. Dioničarima je poručio da mu je više stalo do kupaca nego do troška.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
01:43 17.07.2010.

Ovaj Apple je gori od BilyBoy-a kad sam im se pozalio i da je uprkods njihovim kondomima zena ostala trudna oni mi spremili tisucu kondoma besplatno

MA
Macaktom
08:13 17.07.2010.

jeli softverski problem , kupci su budale , kupci drže telefon pogrešno........ gamad jedna nek on sebi stavi tu gumicu na svoj k_rac dok j_be svoje vjerne podanike

Avatar Časna seka
Časna seka
22:32 17.07.2010.

Telefon se stavi u gumicu i uključi da vibrira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije