Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Srbiji i BiH

Policija RS: Na području Doboja je poginulo devet osoba

poplave
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/12
17.05.2014.
u 19:30

Direktor Policije RS Gojko Vasić rekao je da je od posljedica poplava na području Doboja nastradalo devet lica, Modriče dva, te Šamca, Laktaša, Bijeljine, Vlasenice i Srpca po jedno lice.

21:15 U Srbiji je dosad evakurano preko 16.000 osoba. Evakuiraju se stanovnici Obrenovca, Bariča, Šapca, Sremske Mitrovice, Šida, Jamena, Uba i okolice Požarevca, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, prenosi Al Jazeera Balkans

U Srbiji je bez struje 13 općina, ugrožena su 1.736 objekta a poplavljeno ih je 2.060.

20: 35 Direktor Policije RS Gojko Vasić rekao je da je od posljedica poplava na području Doboja nastradalo devet osoba, Modriče dva, te Šamca, Laktaša, Bijeljine, Vlasenice i Srpca po jedno lice.

Vasić je istakao da MUP RS jedino ima tačne podatke o stradalim osobama, zamolivši sve u RS da ne špekuliraju sa informacijama.

Gradonačelnik Doboja: U mrtvačnici najmanje 20 tijela

Stanje je teško u BiH i Srbiji zbog poplava koje su pogodile te dvije zemlje. Vlada Republike Srpske donijela je odluku o proglašenju izvanredne situacije u Republici Srpskoj. Potvrdila je to  bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, a gradonačelnik Doboja Obren Petrović kazao je kako se u gradskoj mrtvačnici nalazi najmanje 20 tijela poginulih u poplavama, prenosi Al Jazeera Balkans.

Vlasti su odlučile kako više neće istupati u javnost sa podacima o preminulima dok se ne izvrši obdukcija i odredi uzrok smrti, kao i identitet poginulih.

Podsjetimo, predsjednik RS-a Milorad Dodik potvrdio je ranije na konferenciji za novinare u Beogradu da je u Doboju pronađeno šest žrtava te bi ih moglo biti još. Leševi su pronađeni nakon što se voda počela povlačiti iz dobojskih gradskih ulica Doboja. Jedna osoba stradala je u Bosanskom Šamcu pavši u vodu prilikom penjanja uz stepenice. Dvije žene poginule su u Maglaju.

Klix.ba javlja da je u posljednjih nekoliko dana u poplava ma i klizištima u BiH stradalo najmanje 17 ljudi.

Vlada RH donijela odluku o slanju pomoći Srbiji

Vlada Republike Hrvatske je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijeta odluka o slanju pomoći Srbiji. U pomoć Srbiji su poslane Državna intervencijska postrojba civilne zaštite DUZS-a od 5 pripadnika, 2 vozila i 2 čamca te dodatna oprema, državna vatrogasna intervencijska postrojba DUZS od 10 pripadnika i 3 vozila.

Vlada je zadužila DUZS da osigura potrebnu logističku potporu navedenim  postrojbama te koordinira sve njihove aktivnosti s nadležnim institucijama Republike Srbije.

Sava viša od 9 metara

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je nasip u Batkoviću na rijeci Savi u blizini Bijeljine popustio i da počinje evakuacija stanovništva, piše Klix.ba.

- Bit će osigurana mjesta za evakuaciju stanovništva, a bit će evakuirano oko 10.000 ljudi. Sava je viša od devet metara i viša je za 1,35 metara u odnosu na 2010. godinu. Bujica ne bi trebala doći do grada, jer će je zaustaviti kanali - rekao je Mićić za RTRS.

Istaknuo je da je UNHCR poslao dva helikoptera sa hranom, ali je apelirao da se Bijeljini na neki način dostave ostale potrepštine.

- Nama sve treba, posebno pokrivači. Čitav grad je pod vodom. Nema struje, ne rade pekare - kazao je Mićić.

U Srbiji najteže u Obrenovcu

Mediji iz Srbije javljaju kako je najteža situacija u Obrenovcu gdje su zbog probijanja savskog nasipa kod TENT-a u dužini od 100 metara, prema riječima načelnika Sektora za izvanredne situacije, Predraga Marića, počeli iznositi prva beživotna tijela.

Inače, dosad su u Srbiji poginule tri osobe, a jutros ih je evakuirano oko 15.000.

Marić je dodao kako je u Obrenovcu, uz helikoptere, i više od 100 čamaca te se zahvalio spasiocima koji su stigli iz cijele Srbije, Rusije, Slovenije i drugih država.

Kritično je i u Šapcu te Sremskoj Mitrovici pa su se tisuće dobrovoljaca još sinoć u Beogradu prijavile za dolazak u pomoć. U ugrožena područja poslano je čak i 150 zatvorenika iz niškog Kazneno-popravnog zavoda.

>>U Tuzli se kupaju nasred ceste, u Zavidovićima prijete zmije

>>Snimili rušenje kuće u klizištu pokraj Sarajeva: 'Ode mi sve!'

Ključne riječi

Komentara 29

CI
cinbenik
11:27 17.05.2014.

To je ono mjesto gdje bio logor za Hrvate i Muslimane........Ipak treba pomoci,ako se moze bar sa tim cebadima............

JM
jorgovan.mojski
12:50 17.05.2014.

neka, neka pomazu i kriminalci jer se nikad ne zna tko je od njih bolji,samo Bog zna tko je bolji

MA
matokan
13:20 17.05.2014.

Bozija kazna.Kakvi smo ljudi ,vrijeme je odlicno.Potop je strasan ali potop ljudskih dusa jos strasniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije