Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije i poslije

Poplave na Balkanu: Pogledajte nove dramatične fotografije iz BiH

Bosna objekti prije i poslije poplava
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/15
22.05.2014.
u 12:00

Posljedice velikih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu mogu se vidjeti i na mnogim objektima

Srbija i BiH i dalje se bore s posljedicama poplava koje su pogodile ta područja.

U Srbiji stabilno

U Srbiji je danas u poplavljenim područjima stanje stabilno, javlja B92. Voda se povlači u Obrenovcu, u Šapcu je stanje stabilno, a u Smederevu su spremni za rast Dunava.

B92 javlja da se u Kostolcu voda izlijeva, ali da je termoelektrana zasad sigurna.

U poplavama u Srbiji u kojoj je proglašena trodnevna žalost dosad je poginulo 27 ljudi. Srpski MUP priopćio je da je od prijavljen nestanak 798 osoba od kojih je 215 pronađeno te da ti brojevi nisu precizni jer više građana prijavljuje nestanak jedne osobe, navodi B92. Mještani Barića trebali bi se vratiti svojim kućama.

50 posto Odžaka pod vodom

Dnevni Avaz javlja da je 50 posto općine Odžak u BiH pod vodom te da je iseljeno oko 5000 ljudi. Najteže je u selima Prud, Vojskova, Zorice te Gornja i Donja Dubica.

Vodostaj Save u Bijeljini je u blagom opadanju, a stanje na dašničkom nasipu su pod kontrolom. Tijekom prethodne noći nastavljene su aktivnosti na njegovoj sanaciji i utvrđivanju, javlja Dnevni Avaz.
S posljedicama katastrofalne poplave i dalje se bori Doboj. U gradu su razbacane hrpe najraznovrsnijeg smeća, a njegovi stanovnici boje se bolesti. Svuda okolo ima nanosa mulja a ponegdje i vodenih džepova, piše Dnevni Avaz. U gradu ne radi gotovo ništa osim punktova za distribuciju osnovnih životnih namirnica. Promet na dionici M-17 Maglaj-Doboj u mjestu Kosova do daljnjeg je obustavljen, a na području vogošćanskog naselja Ugorsko prijete klizišta.

Posljedice velikih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu mogu se vidjeti i na mnogim objektima.

Reuters je objavio fotografije iz Maglaja i Topčić Sela. Na fotografijama je prikazano kako su kuće, kafići, parkovi, ulice... izgledali prije poplava te kako izgledaju nakon njih.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

>> Pogledajte dramatične fotografije iz BiH nakon što se voda povukla

Komentara 4

SE
sestrićna
14:19 22.05.2014.

ulaskom u eu hrvatska je još dublje zagazila na balkan...

DI
Dijaspora
09:03 23.05.2014.

50 posto Odžaka pod vodom Dnevni Avaz javlja da je 50 posto općine Odžak u BiH pod vodom te da je iseljeno oko 5000 ljudi. Najteže je u selima Prud, Vojskova, Zorice te Gornja i Donja Dubica.

AA
aabbcc
12:56 22.05.2014.

Sirotinju treba pomoci ali ovaj gore na slici ima jos dva sprata pride a mercedes moze i bez garaza neko vrijeme biti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije