Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čemu griješite

Ovo su zlatna pravila za čuvanje guma ljeti

Čuvanje guma bez naplataka (gore) i s naplacima (dolje)
03.04.2018.
u 10:02

Ako imate gume bez naplataka, okrenite ih vertikalno, a ako su s naplacima, složite ih vodoravno

Vrijeme je ćudljivo, ali proljeće je definitivno stiglo. To znači i da ćemo zimske gume uskoro morati zamijeniti ljetnima. Kako bi iduću zimu dočekale u dobrom stanju, valja ih pravilno čuvati tijekom toplijih mjeseci. Kako čuvati gume, savjetuju stručnjaci iz najvećeg svjetskog online distributera Delticoma, kod nas poznatiji kao gume.com.hr. Na njihovu facebook stranicu možete se javiti i ako želite besplatan žeton za mjerenje dubine utora na gumama. Interes je, kažu, velik, a podijelit će 200 žetona.

- Gume je potrebno pravilno skladištiti kako bi se održala njihova ispravnost, vijek trajanja te kvaliteta materijala, a za to je potrebno držati se nekoliko zlatnih pravila. Prije svega, očistite prašinu, kamenčiće te sol s guma i naplataka, ali ne jakim mlazom vode - upozoravaju iz Delticoma.

Gume potom treba označiti onim redoslijedom kojim su bile skinute s vozila. To će, naime, olakšati njihovo montiranje na automobil kada za to dođe vrijeme. Za skladištenje guma odaberite hladnu i suhu prostoriju s prirodnom ventilacijom u kojoj nema tragova benzina, ulja, masti i drugih kemijskih tvari. Gume pohranite nekoliko centimetara iznad tla, na primjer na drvenim paletama. Također, ne zaboravite ih rotirati jednom mjesečno.

Ako imate gume bez naplataka, okrenite ih vertikalno, a ako su s naplacima vodoravno. Skladištite li gume na otvorenom, potrebno ih je skloniti u hlad te ih prekriti neprozirnom ceradom kako bi bile zaštićene od sunca i vrućine. 

Ovo su groblja dizelaša, 300.000 čeka svoju sudbinu:

Čuvanje guma bez naplataka (gore) i s naplacima (dolje)
1/32

Komentara 4

ZM
zmijoljubaccc
11:03 03.04.2018.

beš ga kad vulkanizer ne čita prosvijećeni Večernjak

DU
Deleted user
10:38 03.04.2018.

Kad dođeš vulkanizeru sve gume su jedna na drugoj,a u članku za čuvanje guma bez naplatka je prekriženo.

JO
josmalopanestalo
22:56 06.04.2018.

kako god da ih čuvaš 10 let ne budu trajale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije