TRAŽENA ROBA

Niko Kovač u novoj ulozi, naslijedit će Hrvata?! U klubu zazivali njegovo ime

Foto: DPA/Pixsell
Niko Kovač Ante Čović
Foto: DPA/Pixsell
Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač - Eintracht
Foto: Reuters/Pixsell
Niko Kovač - Eintracht
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
Niko Kovač
12.11.2019.
u 11:19
– Uvijek se razgovara o statusu trenera kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju – rekao je Ante Čović koji je očito svjestan svega.
Pogledaj originalni članak

Niko Kovač nedavno je dobio otkaz u Bayernu, no po svemu sudeći neće dugo čekati na novi posao. Sada ga se spominje kao mogućeg trenera Herthe.

Na klupi bundesligaša iz Berlina je još jedan Hrvat, 44-godišnji Ante Čović koji je momčad preuzeo na kraju sezone. Hertha je nakon 11 odigranih kola na 12. mjestu lige s 11 osvojenih bodova, što ne zadovoljava klupske ambicije. 

Čović je njemački Hrvat, rođen je u Berlinu 1975. Nogometnu školu polazio je u splitskom Hajduku od 1988. do 1994. Nosio je i dres hrvatske reprezentacije, doduše mlađih uzrasta, od U-18 do U-21. Nakon toga otišao je u Njemačku gdje je karijeru gradio prvo u Stuttgartu pa redom u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrückenu.

Na kraju mu se odanost Herthi isplatila jer je ondje 2013. postao i trener njezina mlađeg pogona te tu funkciju obnašao sve dosad kada je postao trener prve momčadi. Čović je prvo vodio U-23 momčad i klupski čelnici na glavnoj su trenerskoj poziciji htjeli nekoga tko dobro poznaje momčad. S obzirom na to da Čović ima veliku povijest s Herthom, ovoga ljeta odabrali su njega. No, rezultati zasad nisu zadovoljavajući.

– Uvijek se razgovara o statusu trenera kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju – rekao je Čović koji je očito svjestan svega.

A ni predsjednik kluba Werner Gegenbauer nije oduševljen.

– Imamo dovoljno novca, ali premalo bodova. To se mora promijeniti do Božića – rekao je Gegenbauer.

Njemački mediji napominju da se na nedavnoj skupštini kluba zazivalo ime Nike Kovača i da se dio članova izjasnio da želi bivšeg hrvatskog izbornika za trenera.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
14:50 12.11.2019.

Niki bi trenutno takav klub vise odgovarao nego Bayern. U Bayernu svlacionica pogotovo dio "nedodirljivih" tipa Müller, Kummich , Neumar i Co. odredjuje trenra po "volji" im, Tj. onog tko im puse u razmazene guzice. Zato se i dogodi da "izgube" 5: 1 protiv Eintrachta, a vec drugu utkmicu sa pomocnim trenerom protiv glavnog rivala Borussie dobe 4:0. Isti problem imao je i Guardiola ali Pep je na Bayernovu klupu dosao sa vecim renomom od Nike pa mu je bilo lakse nametnuti autoritet. Kako god svako dobro nasem Niki.

KO
Kolačić1983
15:02 12.11.2019.

U herthi će napraviti posao, Niko je trener koji je strog a to zvijezde ne podnose i zato su se okrenuli protiv njega u bayernu. Kako je mogao sa frankfurtom napraviti rezultat? Zato jer su igrači skromni i disciplinirani i slušali su upute trenera Nike koji zna kako se radi

DU
Deleted user
15:11 12.11.2019.

Kovača vidim uskoro u Dortmundu. Madžukića eventualno isto - i to moguće već ovaj ili idući tjedan.