pasivno zagrijavanje

Volite dugo ležati u kadi? Ovo će vas zanimati

Foto: Thinkstock
Volite dugo ležati u kadi? Ovo će vas zanimati
12.03.2018.
u 12:16
Znanstvenici sa sveučilišta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali biciklirati jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stupnjeva.
Pogledaj originalni članak

Dobra vijest za sve koji se vole izležavati u kadi. Topla voda i opuštanje mogu vašem zdravlju pridonijeti baš kao i 30-minutna šetnja

Znanstvenici sa sveučilišta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali biciklirati jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stupnjeva

Iako je bicikliranje potrošilo više kalorija, opuštanje u kadi je također otopilo kalorije i to količinu koja bi se izgubila 30-minutnom šetnjom, zbog povećanja tjelesne temperature, piše Daily Mail

Ispitanicima se kroz 24 sata mjerila razina šećera u krvi, a rezultat je pokazao nižu razinu nakon kupanja, nego nakon bicikliranja. 

Prema istraživanju, 'pasivno zagrijavanje' smanjuje upalu te se koristi kao medicinski tretman u Finskoj, a u časopisu JAMA Internal Medicine navodi se da provođenje vremena u sauni pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. 

Pogledajte i galeriju: Ovo su simptomi koji će vam otkriti da imate problema sa srcem

Foto: Shutterstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Shutterstock
srce
Foto: Robert Anic/PIXSELL
LIječnički pregled
Foto: Pixabay
Foto: Thinkstock
liječnik,djevojka,adolescentica
Foto: Thinkstock
Liječnik
Foto: Thinkstock
Doctor taking a patients blood pressure
Foto: Ilustracija: Marijan Sušenj/Pixsell
liječnik

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar maxist
maxist
15:29 12.03.2018.

Drugim riječima evo nove mode za mršavljenje......