ZANIMLJIVO!

Kuharica otkrila: Ovih nekoliko sjajnih trikova za hranu uštedjet će vam vrijeme i novac!

Foto: Tik Tok
Kuharica otkrila: Ovih nekoliko sjajnih trikova za hranu uštedjet će vam vrijeme i novac!
26.08.2022.
u 10:30
Kuharica Alison često na Tik Toku objavljuje videe u kojima dijeli savjete za 'oživljavanje' trulog, a u nekim slučajevima sluzavog i pljesnivog, povrća i voća
Pogledaj originalni članak

Umjesto da pustite da vaša hrana trune i zatim ju samo bacite u smeće, možete spriječiti otpad pretvaranjem starog kupusa, tikvica, ostataka piletine i jabuka, u ukusna jela. Tako barem tvrdi profesionalna kuharica Alison Mountford, koja kaže da na taj način možete uštedjeti vrijeme i novac.

Kako piše The Sun, kuharica Alison često na Tik Toku objavljuje videe u kojima dijeli savjete za 'oživljavanje' trulog, a u nekim slučajevima sluzavog i pljesnivog, povrća i voća. 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

U jednom od takvih videa ona spašava crnu, pljesnivu glavicu kupusa, uklanjanjem vanjskih listova, prije nego što odreže njegov najtruliji dio. Zatim oguli još jedan sloj kupusa i tek tako, kupus je kao nov. Alison zatim priprema obrok sa svježim i ukusnim povrćem, dodajući mješavinu začina kupusu, te prelijevajući pečene komade krušnim mrvicama. 

- Kupus traje dosta dugo i tako je dobar. Na ovaj smo način bacili samo nekoliko listova, umjesto cijele glavice - objasnila je.

Sličnu metodu koristi i sa sluzavom tikvicom koja se činila nepopravljivom. Ogulila je kožu s povrća, a zatim ga je narezala na male komadiće za pečenje u pećnici. Nakon što ju je oprala i izrezala, tikvica se također činila kao da je svježe kupljena.

@itschefalison Old a$$ cabbage. Looks a little moldy. Eat or toss? I know food waste educator so I’m definitely gonna save this here’s how! #nofoodwaste #PrimeDayDreamDeals #cheflife #parentsoftiktok ♬ original sound - Alison Mountford

Alison također ima trik kojim ćete bolje iskoristiti stare jabuke. Kaže da, iako možda nemaju najsvježiji okus, jabuke stare mjesecima još uvijek možete jesti ako su ostale u hladnjaku. Budući da možda neće biti slatke nakon toliko vremena, Alison preporučuje korištenje starih jabuka za pravljenje čipsa od jabuka, pita, umaka ili za bilo što što možete iskoristiti za pečenje ili kuhanje. 

Ona tvrdi i da večeru od dana prije nikada ne baca, pa tako primjerice od ostataka piletine obavezno napravili sendvič, ili ih nareže na komadiće i stavi u salatu. 

 - Želim pomoći ljudima da smanje bacanje hrane u kućanstvu kako bi uštedjeli novac, a i spasili planet - rekla je Alison.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.