Odlazak heroine

Preminula Elizabeta Toplek, teta Liza

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
Preminula Elizabeta Toplek, teta Liza
12.08.2017.
u 16:46
zdala je tri glazbena albuma, a za album "Teta Liza i Tonček" iz 2010. dobila je dva Porina: za najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe.
Pogledaj originalni članak

Elizabeta Toplek, pjevačica međimurskih narodnih pjesama, poznata po nadimku Teta Liza, preminula je danas u dobi od 93 godine. 

Izdala je tri glazbena albuma, a za album "Teta Liza i Tonček" iz 2010. dobila je dva Porina: za najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe.

Povodom smrti Elizabete Toplek, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec rekao je kako ga je odlazak heroine međimurskih narodnih pjesama duboko pogodio.

"Osobno sam je poznavao i mogu reći samo najljepše stvari o njoj, bila je najbolji promotor međimurske popevke širom svijeta. Vjerujem kako govorim u ime svih Međimuraca kada kažem kako nam je u srcu nastala velika praznina, ali utjehu možemo tražiti u tome da će njezine pjesme ostati za buduće generacije", izjavio je Grivec.

Pokop Tete Lize bit će u nedjelju 13. kolovoza u 16 sati u rodnoj joj Donjoj Dubravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DA
darwil
10:27 13.08.2017.

To je prava izvorna hrvatska narodna glazba a teta Liza je to pjevala s dušom i srcem,nadam se da će nastaviti neki drugi.Svaka joj čast i neka joj anđeli pjevaju.

DU
Deleted user
21:30 12.08.2017.

Čudesan vokal , teta Liza zbogom!!!!

IV
IvicaKerempuh
08:50 13.08.2017.

Dajte se vi Gospodo Novinari prestanite više sa tim "heroina" prepucavati. Ako je ženska "heroina" kako je onda muški..."heroin"?? Baza rijeći je još uvijek HEROJ, sa time može samo biti herojka i heroj. A ako Vam je zbilja stalo do HRVATSKE rijeći onda uportebljavajte junakinja i junak.