Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ime sretnog dobitnika

Osvojite mjesto za vaš tim na radionici 'Projektiranje Pametne tvornice'!

koncept Pametne tvornice
Foto: Marko Cuculić
1/7
16.03.2023.
u 18:00

Poklanjamo radionicu 'Projektiranje Pametne tvornice' u sklopu projekta gdje će stručnjaci raditi na unapređenju Vašeg poduzeća!

Nedavno je u gradu Varaždinu, u sklopu otvorenja novog ureda kompanije Culmena, održano je događanje koje je ugostilo ključna imena na području sjevera Hrvatske ali i šire.

Svi reflektori ponovno su bili na Culmeninom projektu '100 Pametnih tvornica', pioniru specifičnog i inovativnog koncepta, koji se je već nakon dvije godine pozicionirao kao vodeći za pametnu proizvodnju u Hrvatskoj.

Naime, riječ je o projektu koji okuplja stručnjaka iz područja Lean-a, Digitalizacije i Greena te implementira nova znanja, digitalna rješenja i tehnologije Industrije 4.0. u proizvodna poduzeća i tvornice. Iza projekta stoji kompanija Culmena koja djeluje u području inovacija, razvoja i konzaltinga već preko 18 godina.

‘Ovim projektom omogućujemo “ključ u ruke” princip proizvodnim poduzećima. Iza procesne i proizvodne transformacije stoji metodologija Culis – spoj znanja iz područja Lean-a, digitalizacije i zelenog načina razmišljanja u proizvodnji.’ objasnio je uzvanicima događanja Nedeljko Štefanić, profesor na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu te predsjednik uprave Culmene.

Nakon što kompanija pokaže interes za projekt, bilo individualnim upitom ili kroz članstvo u projektu, stručni Culmenin tim radi Audit spremnosti za Industriju 4.0.

Foto: Marko Cuculić

'Audit spremnosti Culmenina je usluga koja omogućava poduzećima uvid u trenutno stanje procesa, opreme i resursa s obzirom na zahtjeve Industrije 4.0, a pruža i brojne benefite svim poduzećima koja planiraju ulaganja u opremu, modernizaciju proizvodnih linija, digitalnu transformaciju ili transformaciju u Pametnu tvornicu.' objasnila je Anja Štefanić, izvršna direktorica kompanije Culmena.

Nakon definiranja potrebnih koraka kreće ono najvažnije – implementacija. Culmena je kroz projekt okupila stručne partnere na projektu, a svaki od partnera pokriva drugo područje digitalizacije i optimizacije procesa. Tako za transformaciju poduzeća dio partnera koji u niskom startu čekaju su C.A.D., LSE, Micro-link, Impuls savjetovanje, te Elproms team. Riječ je o stručnim partnerima na projektu koji se angažiraju prema specifičnoj potrebi pojedine tvornice.

Iz prve ruke imali smo priliku čuti i feedback poduzeća koje prolazi kroz ovu transformaciju – Bauwerk tvornice parketa i njihove značajne rezultate postignute implementacijom metodologije Culis u postojeći sistem.

Foto: Marko Cuculić

'Znao sam da smo donijeli ispravnu odluku već na samom početku implementacije projekta i suradnje sa stručnim timom Culmene. Imali smo viziju da naša tvornica parketa, Bauwerk Group Hrvatska, postane pametna tvornica.' započeo je Boris Poklepović, SPS manager Bauwerk Group Hrvatska.

'Naš kontroling je potvrdio – implementacijom samo jedne promjene u tvornicu, ostvarili smo uštedu od 90% u odnosu na ukupnu potrošnju na taj segment u prošloj godini.' nadodao je.

Sljedeća događanja – Priključite se projektu 100 Pametnih tvornica

PRIJAVITE SE I OSVOJITE MJESTO ZA VAŠ TIM NA RADIONICI 'PROJEKTIRANJE PAMETNE TVORNICE'!
* Dobitnik – poduzeće, ima pravo na sudjelovanje do tri zaposlenika iz kompanije na radionici.

Četvrtak 30.3., 9:00 – 14:00, Westin Zagreb

Na ovoj radionici, sudionici će uz stručno vodstvo postaviti koncept Pametne tvornice, viziju cjelokupnog Projekta i usmjerenje za daljnje faze u procesu.

Važno je da u projektu transformacije sudjeluju stručnjaci s velikim iskustvom u proizvodnji, Digitalnoj transformaciji, Optimizaciji procesa i Industriji 4.0.

Culmenini stručnjaci s iskustvom u svim navedenim područjima vodit će radionicu, uz pomoć Partnera u projektu „100 Pametnih tvornica“ koji će pokazati rješenja za Pametnu tvornicu.

Radionica se, kao i ostatak projekta transformacije u Pametnu tvornicu, temelji na Culis metodologiji (Lean, Digitalna i Green transformacija).

Foto: Marko Cuculić

ZAŠTO SUDJELOVATI NA RADIONICI?

  • Izrada vlastitog koncepta Pametne tvornice.
  • Nakon radionice sudionici će biti korak bliže realizaciji Pametne tvornice.
  • Culmena s projektom „100 Pametnih tvornica“ jedina nudi „ključ u ruke“ rješenje za Pametnu tvornicu.

​Svaki sudionik dobit će popust od 30%. Nagradni natječaj traje do 23. ožujka, a ime pobjednika objavit ćemo na portalu vecernji.hr.

Prijave na i informacije o radionici linku.

Više o sljedećim događanjima u projektu, ali i cjelokupnom Culmeninom radu saznajte na web stranici.

Denis Redžić

Čestitamo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije