Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTEN U RAKETIRANJU

Ukrajinka ganula izjavom: Igram jer želim zaraditi kako bih obnovila roditeljima dom

Wimbledon
Toby Melville/REUTERS
28.06.2022.
u 11:10

U kući mojih roditelja ogromne su rupe na svim zidovima, a oni su vrlo brzo, zbog vlastite sigurnosti, preselili u moj dom gdje živim sa suprugom. Sva sreća, sada su na sigurnom, ali u nekom trenutku će morati živjeti zasebno.

"Motivacija na Wimbledonu, ali i ostalim turnirima mi je ta da zaradim što više novca kako bih obnovila dom mojih roditelja, ali isto to učinila za druge Ukrajince", rekla je ukrajinska tenisačica Anhelina Kalinina.

Ona je u prvom kolu ovogodišnjeg Wimbledona svladala Mađaricu Annu Bodnar 4:6, 6:2, 6:4 pa je okupljenim novinarima u All England Clubu poručila.

- Dom mojih roditelja u Irpinu je raketiran na početku invazije. U kući mojih roditelja ogromne su rupe na svim zidovima, a oni su vrlo brzo, zbog vlastite sigurnosti, preselili u moj dom gdje živim sa suprugom. Sva sreća, sada su na sigurnom, ali u nekom trenutku će morati živjeti zasebno. Nisam teniska zvijezda, ali izuzetno mi je važno igrati i zarađivati jer želim što prije obnoviti njihov dom. I kasnije pomoći i drugima, jer mnogi trebaju pomoć - izjavila je 29. nositeljica na trećem Grand Slam turniru godine.

- Zahvalna sam što imaju priliku živjeti kod mene, na sigurnom. Izbjegli su najgore. Ja sam zahvalna što mogu igrati i zaraditi novac koji im je potreban. Pomažem baki i djedu koji su na okupiranom području. Pomažem i drugima. Ne mogu vam ni opisati koliko mi je važno pobijediti ili izgubiti - rekla je 25-godišnja Kalinina, u ovom trenutku 34. tenisačica na WTA ljestvici.

U drugom kolu Kalinina će igrati protiv svoje sunarodnjakinje Lesije Curenko.

Komentara 1

Avatar Bud Humski
Bud Humski
11:46 28.06.2022.

Da "zapadne demokracije" Ukrajini posalju pomoc u novcu, u protuvrijednosti oruzja koje su poslali, mogli bi sagraditi dvije nove Ukrajine... i barem malo popraviti Moldaviju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije