Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SPREMNO

“Kraljice šoka” jedva čekaju krenuti u obranu danske bronce!

07.10.2021.
u 16:01

Ukrajina nas je izbacila u kvalifikacijama za plasman na EP 1998. godine. Na Svjetskom prvenstvu 1995. godine pobijedile su nas u susretu za deveto mjesto (32:35).

Rukometašice Hrvatske, “kraljice šoka”, danas u Rijeci kreću u obranu brončane medalje koju su osvojile na Europskom prvenstvu u Danskoj 2020. godine.

Naime, danas (17.30, dvorana Zameta) počinju kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2022. godine odigrati u Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori. Hrvatska je u skupini s Ukrajinom, Češkom i Francuskom, a samo će prve dvije reprezentacije izboriti nastup na Europskom prvenstvu.

Izabranice Nenada Šoštarića danas će igrati protiv Ukrajine, reprezentacije koja nam je u povijesti znala dobro zagorčati život. Primjerice, 1994. igrali smo s njima posljednji susret u skupini i trebala nam je pobjeda za plasman u polufinale.

Ukrajina je do te naše utakmice bila bez ijednog boda. I dogodilo se iznenađenje, Ukrajina je pobijedila (16:21) i ostali smo bez prilike da osvojimo prvu medalju. Ukrajina nas je izbacila u kvalifikacijama za plasman na EP 1998. godine. Na Svjetskom prvenstvu 1995. godine pobijedile su nas u susretu za deveto mjesto (32:35).

Ukrajina će treći put gostovati u Hrvatskoj. U obje prethodne utakmice, u Puli 1998. (19:17) i Vukovaru 2016. godine (28:25), Hrvatska je pobijedila.

– Ne možete ni zamisliti koliko sam sretna što ću opet igrati pred riječkom publikom. Stvarno se nismo jako dugo okupile i igrale neke utakmice u Rijeci te je ovo uistinu nešto posebno.

Jako sam sretna zbog toga i jedva čekam, ne mogu dočekati, da počne utakmica. Ukrajina je dobra reprezentacija. Promijenile su se neke stvari u odnosu na kvalifikacije koje su igrale prije nekoliko godina. Ali mislim da nisu promijenile sistem rukometa koji igraju. Vrlo su dobra ekipa, imaju glavu i rep – rekla je Katarina Ježić, kapetanica reprezentacije, koja je karijeru počela u Orijentu i Zametu.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:02 07.10.2021.

Izgubile nakon slabog drugog poluvremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije