Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNI UČINCI

Većinu vremena provodite u zatvorenom? Nakon što saznate koristi vitamina D više nećete

Sunce
Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell
04.06.2018.
u 18:19

Izlaganje suncu u popodnevnim satima pokazalo se kao najučinkovitije i najzdravije, a ako niste dovoljno izloženi suncu, preporučuje se da u svakodnevnu prehranu unesete losos, tunu, žumanjke, mlijeko, jogurt, sok od naranče i sardine.

Moderan način života i boravak u zatvorenim prostorijama bez dnevnog svijetla, glavni su razlozi zašto više od 80% svjetske populacije pati od manjka vitamina D, prenosi Healthline.

Izlaganje suncu u popodnevnim satima pokazalo se kao najučinkovitije i najzdravije, a ako niste dovoljno izloženi suncu, preporučuje se da u svakodnevnu prehranu unesete losos, tunu, žumanjke, mlijeko, jogurt, sok od naranče i sardine. 

U nastavku možete pročitati još neke pozitivne učinke vitamina D:

1.) Bori se protiv bolesti 
Razna istraživanja pokazala su da vitamin D pomaže u borbi protiv prehlade, srčanih bolesti, multiple skleroze i sl.

2.) Vitamin D pomaže u smanjenju depresije
Vitamin D igra važnu ulogu u reguliranju raspoloženja. U jednom od istraživanja, znanstvenici su otkrili da su ljudi koji su primali terapiju s vitaminom D, pokazali veliki napredak u svom ponašanju. 

3.) Vitamin D pomaže u gubitku kilograma
Osobe koje svakodnevno uzimaju kalcij i vitamin D kao dodatak prehrani, brže i lakše gube kilograme od osoba koje uzimaju druge suplemente. 

Sunce
1/2
Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
18:37 04.06.2018.

A svi nam trube da se ne smijemo izlagati suncu od 10-17 sati .Pa ti budi pametan !

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
18:29 04.06.2018.

A sutra slijedi priča o suncu i melanomu.Beži bre novinaru.

DU
Duje
11:17 05.06.2018.

Autorica je potpuno neinformirana ili je pisala članak po narudžbi. Nikako na sunce. Sunce uništava kožu. I sunce nije jedini izvor D vitamina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije