Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOK POKRENUO POSTUPAK

Šavorić, Smrček i Dolički moraju se očitovati o radu za Agrokor, ruski VTB i američki Knighthed

Agrokor
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
22.05.2018.
u 13:55

Protiv Šavorića je postupak pokrenut i zbog sumnje u odavanje odvjetničke tajne jer je iz Hotmail afere vidljivo da je prenosio određene informacije VTB banke članovima skupine koja je pisala zakon

Hrvatska odvjetnička komora je priopćila kako su nakon provedenih izvida utvrdili kako postoji osnovana sumnja da su odvjetnici Boris Šavorić, Toni Smrček i Tin Dolički počinili težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva. Sve ih se tereti da su prekršili odredbu Statuta HOK-a koja govori o nesavjesnom (ili nestručnom) obavljanju odvjetničkih poslova. Odvjetnika Šavorića sumnjiči se i za  povredu dužnosti čuvanja odvjetničke tajne.

Sva trojica odvjetnika terete se zapravo za  "sukob interesa". Disciplinski tužitelj Alen Jakobović potvrdio nam je da Šavorića i Smrčeka sumnjiče jer su radili za Agrokor, a zastupali su rusku VTB banku, a Doličkog zbog sumnje da je zastupao američki Knighthed i savjetovao Agrokor. Iz afere Hotmail proizašla je sumnja da je Šavorić podatke koje je doznao zastupajući VTB banku otkrivao piscima lex Agrokora. Stegovno sumnjičeni odvjetnici trebat će se u roku 15 dana očitovati o iznesenim sumnjama, a do tada bi trebali stići i odgovori Vlade, nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i VTB banke. 

U disciplinskim postupcima pokrenutim radi navedenih osnova sumnji, provesti će se daljnje radnje radi donošenja odluke o tome postoji li osnovana sumnja dostatna za podizanje optužnice protiv imenovanih odvjetnika, priopćeno je iz HOK-a, uz napomenu kako su disciplinska tijela HOK-a (Disciplinsko tužiteljstvo, Disciplinski sud i Viši disciplinski sud) samostalna i neovisna u svom radu, čiji su članovi izabrani  izravno od strane Skupštine HOK. 

Komentara 26

Avatar Retardo
Retardo
12:58 22.05.2018.

Te nije bilo vremena, te se radilo u brzini, te smo sačuvali radna mjesta, te smo spriječili val stečajeva, te meni nitko nije slao mailove, te ja nisam znao ništa, te ja nemam pojma tko je što radio, te nemam blage veze tko su ti ljudi, indikativno je da se sve otkrilo kad sam trebao dobiti Europsku nagradu za europski govor europske godine, ja sam najveći europejac, bla, bla, ser, ser, truć, truć, srolj, preserav...

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
13:18 22.05.2018.

Objasniti će nam anemični da je to slučajnost...

AV
Avaz
13:16 22.05.2018.

Za kakvu je državu ginula Hrvatska mladost pa to je strašno. Kriminal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije