Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Červar ostaje: Vjerujem da možemo do novog finala

Lino Červar Igor Vori Luka Cindrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
15.02.2018.
u 07:33

– Možda sam nakon utakmica protiv Francuske i Češke rekao da je vrijeme za nekog drugog, ali nakon prospavane noći odlučio sam probati još jednom. Što mogu, volim taj rukomet

Lino Červar ostaje izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije. Tako je zaključio Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. Do kada Lino ostaje?

– Do opoziva – bio je kratak i jasan Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Lino Červar Igor Vori Luka Cindrić
1/10

Drugim riječima, Lini Červaru produljen je ugovor na određeno vrijeme.

Sigurno je da će voditi hrvatsku reprezentaciju u prijateljskim utakmicama protiv Švedske u travnju, zatim u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. igrati u Njemačkoj i Danskoj, kao i na Mediteranskim igrama u Španjolskoj u ljeto ove godine.

Ako sve te akcije prođu zadovoljavajuće, onda će Lino voditi i utakmice kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. koje će biti u listopadu te ćemo ga vjerojatno vidjeti i na klupi na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

Predomislio sam se

– Možda sam nakon utakmica protiv Francuske i Češke rekao da je vrijeme za nekog drugog, ali nakon prospavane noći odlučio sam probati još jednom. Što mogu, volim taj rukomet, vjerujem u igrače i vjerujem da uskoro možemo ponovo igrati u finalu jednog velikog natjecanja – istaknuo je Červar.

Ako je Željko Babić nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Riju dobio još jednu priliku, zašto taj privilegij ne bi imao čovjek koji nas je odveo do svjetskog i olimpijskog zlata?

– Bio sam spreman na ovakvu odluku. Nažalost, jedan san nisam ostvario – europsko zlato. Za sada. Znam da nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu nije bio za ocjenu pet. Nije bio ni za ocjenu četiri. Ali mislim da smo zaslužili dobru trojku. Bitno je da smo izvukli neke pouke, bitno je da smo vidjeli gdje smo griješili i da te pogreške u budućim nastupima popravimo. Bilo je i dobrih stvari. Odigrali smo tri sjajne utakmice protiv Srbije, Islanda i Norveške. Imali smo dva kiksa, protiv Švedske i Francuske. Ali sve bi bilo drugačije da smo imali spremnog Domagoja . Nedostajala nam je njegova sjajna igra u obrani, nedostajale su nam njegove lopte koje su imale “oči” i nedostajali su nam njegovi lucidni potezi i pogoci – istaknuo je Červar.

Ne trebaju mi više “policajci”

Što se dogodilo u susretu protiv Francuske?

– Dogodilo se to da smo u ključnim trenucima izgubili pet-šest lopti – rekao je Lino.

S obzirom na to da su se neki igrači već oprostili od reprezentacije, poput Alilovića, Vorija i Čupića, trebat će osvježiti roster...

– Da, sad se moram koncentrirati na nekoliko važnih odluka, glavni cilj je ove sezone plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Crna Gora neće biti lak suparnik. Naprotiv. U redu, treba malo osvježiti postavu, ali još uvijek ima velik broj igrača koji su željni dokazivanja – kazao je Lino.

Hoće li ostati isti stručni stožer?

– Vidjet ćemo, moram razgovarati s ljudima koji su u Savezu zaduženi za muški rukomet pa ćemo donijeti konačnu odluku – istaknuo je Lino.

Kakve su ideje što se tiče igre u sljedećim akcijama?

– Moramo tražiti igrače koji podjednako dobro igraju napad i obranu. Ne trebaju mi više “policajci” koji igraju samo u obrani. Današnji moderni rukomet zahtijeva da se igra brzo i ne smijemo trošiti vrijeme na stalne izmjene obrana-napad – zaključio je Lino Červar. 

Komentara 8

ZA
Zagy154
07:59 15.02.2018.

pa kaj ti imaš pričati o modernom rukometu,a igra nam je gora nego prije desetak godina. ostali treneri su smjenjeni,a ostvarili su puno bolje plasmane od petog mjesta...doma

SS
sokac sa drave
12:14 15.02.2018.

Kriv je kako je mogao pozvati Kopljara i Stepancica iako imamo boljih desnih vanjskih.Pa onda rukometno neskolovanog Alilovica koji nas je unistavao desetak godina nista ne obraneci.Lino dobro je rekao Makedonski golman da te je vreme pregazilo i da se danas igra neki drugi rukomet igra je evoluirala a ti to nisi primjetio.

ČI
čikaga
11:33 15.02.2018.

Drugo nismo mogli ni očekivati. Isti lonac i isti kuhari i dalje su aktivni i nedodirljivi. To je čista preslika stanja u nogometu gdje se igači ne mjenjaju. U ovom S avezu je kako tatek veli,, a dobro se zna tko je to. Svi drugi uhljebi šute i prodaju pamet. Dedek da ima moralnih kvaliteta otišel bi i prije kraja prvenstva, jer njegovo šepurenje i neznanje prevršilo je svaku mjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije