Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavirite u vilu

Luksuzna vila u kojoj živi Ivanka Trump pripada milijarderu naših korijena koji je u sporu s američkom vladom

Ivanka Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.03.2017.
u 17:02

Ivanka s obitelji živi u vili koja je u vlasništvu čileanskog milijardera hrvatskih korijena Andronica Lukšića

Ivanka Trump sa suprugom Jaredom Kushnerom i djecom preselila se iz New Yorka u Washington kada joj je tata Donald postao predsjednik  Amerike te je Jaredu dodijelio funkciju svog savjetnika.

Par je svoj luksuzni stan u New Yorku zamijenio jednako raskošnom obiteljskom kućom u Washingtonu koja je samo nekoliko minuta vožnje udaljena od Bijele kuće. New York Daily Times i Wall Street Journal prenosi kako  kuća, u koju se smjestila Ivankina obitelj, pripada čileanskom milijarderu hrvatskih korijena Andronicu Lukšiću.

Zanimljivost ove informacije skriva se u činjenici da Lukšic tuži američku vladu za milijunski iznos. Naime, Lukšićeva tvrtka upletena je u spor s američkom vladom oko jednog rudnika čija se vrijednost procjenjuje na milijarde dolara. 

Iz Bijele kuće su priopćili kako Ivanka i Jared nisu bili upoznati s činjenicom da je vlasnik kuće koju su unajmili zapravo u sporu s američkom vladom. 

Lukšić je jedan od najbogatijih ljudi u Čileu, a njegov otac Polikarpo se s otoka Brača doselio u Čile 1910. i zaposlio se u industriji nitrata. Majka mu je bila Bolivijka Elene Abaroe, kćer ratnog junaka Eduarda Abaroe.

Kako izgleda Lukšićeva vila u kojoj živi Ivanka Trump pogledajte u videu.

>>Trump se susreo s kanadskim premijerom, no svi pričaju o zaljubljenom Ivankinu pogledu

>>Ovim je potezom Ivanka Trump razbjesnila Amerikance

Komentara 2

RA
rankovic
17:41 09.03.2017.

a možda če ivanka zatražiti hrvatsko državljanstvo

Avatar SviSmoHrvati
SviSmoHrvati
08:45 10.03.2017.

Blago njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije