Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKI ODMOR Na paškoj su plaži, osim mladih željnih tuluma, svoje mjesto pronašli i roditelji s dječicom

Zrće - plaža za sve generacije

inv_zrce.jpg
import
06.08.2006.
u 16:33

Glasna glazba, danonoćni tulumi i golišave ljepotice slike su koju su Zrće proslavile u svijetu i priskrbile mu titulu najrazuzdanije plaže na Jadranu.

Avantura Zrće
 No na iznenađenje mnogih, među parijanerima su svoje mjesto pod  suncobranom pronašle i obitelji s malom djecom.
 Tko kaže da je Zrće samo za tinejdžere, poručuju i pozivaju sve koji još oklijevaju upustiti se u “avanturu Zrće” da im se pridruže bez straha od čudnih pogleda i opakih komentara na račun godina.

Bračni par Zanoška iz Rijeke starosjedioci su na Zrću. Tatjana je na tu plažu dolazila još u 80-ima kada je, kaže, po godinama bila bliža mlađariji koja ovih dana gospodari najpoznatijom jadranskom plažom. Tada je bilo mnogo mirnije, radio je samo jedan kafić, prisjeća se.
Ali, ne oklijeva doći ni sada kada ondje dane provodi druga generacija - njezina 13-godišnja kći.
- Zrće jelijepa plaža - kaže Tatjana. Njezin suprug, Matija, bnapominje prava zabava nema veze s godinama. Štoviše.

Party za sve
- Ovdje je lijepo baš zato što ima mladih. Dolazimo i na večer. Prošle smo godine u ponoć bili na koncertu Parnog valjka - kaže.
- Klinci uživaju, veselo je. Ljudi oko njih plešu pa plešu i oni - kaže Miloš Marušić iz Nove Gorice, pokazujući trogodišnju Emu, svoju kćer, koja prati mamine pokrete i cupka u mjestu. Prijatelji u Sloveniji čudno su ih gledali kada su čuli da će godišnji provesti na Zrću, priznaju.
 - Djeci je ovdje fenomenalno! Plaža je uređena, ima i dječje igralište, a more je plitko i čisto - ističe Miloš. Jednogodišnji Tobija, toga dana vjerojatno najmlađi partijaner na Zrću, gleda tatu i smije se.

- Držimo ih podalje od klubova, no i glazba koja dopire dovoljna je za dobru zabavu - dodaje Miloševa supruga, Damjana.
Njihovi prijatelji, bračni par Penko, roditelji četverogodišnjeg Matjaža i dvogodišnje Taje, objašnjavaju sistem tulumarenja.
- Ponekad skoknemo u klub. Podijelili smo se u radne parove - dvoje na tulum, dvoje čuva djecu - kažu.

Želite prijaviti greške?