Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akademija zdravog kuhanja

Uopće nije teško ispeći kruh, i to od oraha i lana

radionica kuhanje
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
27.01.2016.
u 10:19

Jela bez glutena i laktoze bila su tema kulinarske radionice koju su organizirali Ordinacija.hr, Večernji list i Centar za kulturu prehrane

 Nakon što je doznala da joj suprug ima intoleranciju na gluten i laktozu, Zagrepčanka Vesna Knez morala je iz temelja promijeniti svoje recepte i način kuhanja.

A kako bi još više obogatila znanje o jelima bez laktoze i glutena, prijavila se na Akademiju zdravog kuhanja koju organiziraju portal Ordinacija.hr i Večernji list s Centrom za kulturu prehrane u Nazorovoj 18, gdje se radionice i održavaju. Partner je Akademije Natur pur Interspar, čiji su proizvodi korišteni pri izradi jela.

– Ugodno sam se iznenadila kad sam shvatila da jela bez glutena i laktoze mogu biti raznovrsna. Otkrivam nove namirnice koje sam prije potpuno zanemarivala u kuhanju, a koje su također jako ukusne – rekla je 46-godišnjakinja koja je na Akademiji zdravog kuhanja s ostalim polaznicima pripremala namaz od slanutka, kruh bez brašna, kremnu juhu od poriluka s prepečenim tofuom i indijskim oraščićima, kolač od čokolade te razna druga jela koja su drukčija, ali ukusna i jednostavna za pripremu.

– Iznenadilo me kako je lako napraviti kruh, i to od oraha, lana i agavinog sirupa – rekla je pak polaznica Matea Galić, koja je istaknula da je na radionicu došla jer je čula puno dobrih iskustava poznanika koji su prešli na bezglutensku prehranu. Kako kaže, nisu gladovali, a osjećali su se puno bolje.

Da prelazak na zdraviji i raznovrsniji način prehrane može donijeti puno dobrobiti organizmu potvrdila je i voditeljica Akademije Vanja Varga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije