Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv antena

'Dragi susjed, prošlo je godinu dana...' - pogledajte kako curica s tumorom zove na prosvjed

antene Rudeš
Foto: HUZEZ
1/3
11.06.2014.
u 10:30

Organizirali su se na osam lokacija diljem Hrvatske, gdje večeras od 19 sati i prosvjeduju, a okupit će se građani iz gusto naseljenih naselja kojima su pod prozorom niknule bazne stanice

''Dragi  susjed!  Prošlo je godinu dana, a antena na vašoj kući i dalje prekomjerno zrači našu djecu.

Vaša i VIP-ova pohlepa za novcem nadvladala je očajničke apele da skinete baznu stanicu s krova i prestanete ugrožavati ljudske  živote. No u borbi protiv prekomjernog zračenja ljući smo i jači nego ikad. Nećemo odustati dok ne skinete baznu stanicu. A vi ćete nas, dragi susjed, do groba nositi na savjesti. Ogorčeni građani Rudeša.''

Poruka, popraćena fotografijama curice oboljele od tumora te VIPnetove bazne stanice s obližnje obiteljske kuće, stoji na velikom plakatu koji je u utorak postavljen u naselju Rudeš.

Najava je to današnjeg prosvjeda protiv antene koja je lani niknula na obiteljskoj kući u Pisarovinskoj ulici. Plakat je dao izraditi i na svoju kuću montirati Josip Barušić, otac četvero djece, kojem je lani tik pod prozorom niknula VIP-netova antena

Postavljanje te bazne stanice na svojoj je kući, kažu iz Rudeša, dopustio Barušićev susjed Zdravko Topalušić, i to uz izdašnu naknadu teleoperatera. No ove godine, kažu Rudešani, nisu sami.

Organizirali su se zajedno sa svim stanovnicima iz naseljenih mjesta, kojima su bazne stanice niknule pod prozorima. Nedavno su se okupili u Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ) i uspjeli organizirati masovne prosvjede na osam lokacija diljem zemlje.

Pozivaju sve da im se pridruže danas u 19 sati i to: na istočnoj strani shopping centra Point, u Rudešu na uglu Pisarovinske i Delničke ulice te u ulici Gordana Jankovića 25 na Jarunu. Osim toga, nezadvoljni stanovnici okupit će se i u Splitu, Kaštel Lukšiću, Šibeniku, Perušiću i istranskoj Pobri.

Komentara 5

AS
asdasfasdg
11:59 11.06.2014.

Dragi licemjeri! Onda prestanite koristiti mobitele, tramvaje, telefone, računala, električnu struju, elek. žarulju ili štednu, perilicu i dr. Zabite se u pećinu i tulite. Ostale pustite na miru.

SA
samodinamo
14:05 11.06.2014.

kakvi kreteni. neka se odreknu mobitela....a to neće učiniti nikad!

MR
mrnmarina
14:21 11.06.2014.

Tiskarska boja sadrži olovo, tako da ovaj plakat zrači puno više od antena protiv kojih se bore. Stvarno najbolje bi bilo da se vratimo sredni vijek, ali nekima bi i u šumi nešto zračilo, npr ljubomora što susjed zarađuje na anteni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije