Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wi/Fi

U ZET-ove autobuse uveden besplatan internet: Ove linije su ga dobile prve

autobus ZET
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2017.
u 15:25

Uređaji su ugrađeni u dvama autobusima linije 109 Črnomerec – Dugave i jednom autobusu linije 118 Mažuranićev trg – Voltino.

U trima ZET-ovim autobusima počelo je provođenje pilot-projekta uvođenja besplatnog interneta, a u iduća tri mjeseca besplatan internet trebao bi se moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) je krajem prošle godine s uređajima za bežični pristup internetskoj mreži opremio tri tramvaja. Tako se putnici tijekom vožnje mogu besplatno koristiti internetom. "U skladu s najavom da ćemo u svim ZET-ovim vozilima uvesti besplatan internet, danas krećemo s pilot- projektom u busevima, a u naredna tri mjeseca će se internet moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima", rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom prezentacije pilot-projekta u autobusu koji vozi na liniji 109. 

Voditeljica ZET-a, podružnice Zagrebačkog holdinga Ljuba Romčević-Žgela rekla je da će pilot-projekt trajati tri mjeseca. "Internet se može koristiti pola sata, a nakon spajanja na mrežu korisnik se automatski preusmjerava na ZET-ovu internetsku stranicu i može pregledavati sve stranice, osim one neprimjerena sadržaja", kazala je Romčević-Žgela.

Istaknula je da će ZET-ovi autobusi s pristupom internetskoj mreži zasad prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni u dvama autobusima linije 109 Črnomerec – Dugave i jednom autobusu linije 118 Mažuranićev trg – Voltino. Svi tramvaji i autobusi s besplatnim internetom posebno su označeni.

>>'Ne plaćajte kaznu za parking ili ZET ako vam je to prvi prekršaj...'

>>Ako i iskoristite "oprost" za švercanje, pravilo "prvi put" vrijedi za parkiranje

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar PAdamaneeeeeeeeeeeeeeeeeeee
PAdamaneeeeeeeeeeeeeeeeeeee
23:07 13.03.2017.

U 109 se ne može stajat pošteno koliko ljudi uvijek ima, ne treba wifi na toj liniji nego veći bus

Avatar Buljko
Buljko
19:30 13.03.2017.

Mile udara iz svih oružja!

DU
Deleted user
01:15 14.03.2017.

Ima se za internet,a nema za WC za vozače nego pišaju za grmlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije