Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)plaćanje kazni

Ako i iskoristite "oprost" za švercanje, pravilo "prvi put" vrijedi za parkiranje

zet
Davor Višnjić/PIXSELL
10.03.2017.
u 18:30

Obje će Holdingove podružnice, kao i gradski komunalni redari, tolerirati po jedan prekršaj

Bilo mi je prvi put, samo jednom u ZET-u ja se švercam – simpatična reinterpretacija hita Novih Fosila širila se jučer internetom dok su Zagrepčani pokušavali shvatiti što, kako i na koji će im način gradonačelnik Milan Bandić opraštati prekršaje. Kazne ZET-ovih kontrolora te prometnih i komunalnih redara, obećao je Bandić, stornirat će se “njegovim sugrađanima” ako ih se u prijestupu uhvati prvi put, ali točne detalje o tome vrijedi li “prvi put” za svaku podružnicu posebno ili je riječ o “prvom prekršaju” općenito na području grada nije objasnio.

A kad će odluka?

Detaljnije informacije dali su, međutim, iz najvećeg gradskog trgovačkog društva, u kojem su rekli kako se svaki Zagrepčanin jednom može “opeći” u ZET-u, i jednom u Zagrebparkingu. Konkretnije, oprosti li vam se prva kazna, primjerice, za švercanje, još možete “iskoristiti” i onu za, primjerice, krivo parkiranje.

– Novosti vezane za oprost parkiranja ili vožnje bez ZET-ove karte neće predstavljati operativni problem, a po jedan prekršaj tolerirat će se u te dvije naše podružnice – rekla je Senka Knežević iz Holdinga. Što se tiče aktivnosti koje provode komunalni redari, a to su, između ostalog, provjeravanje drže li ugostitelji terase u zadanim gabaritima, skupljaju li vlasnici izmet svojih kućnih ljubimaca, čiste li Zagrepčani snijeg s pločnika ispred svojih zgrada, pravila za oprost bit će vrlo slična. Baš kao i u ZET-u i Zagrebparkingu, nakon što kažete da vam je to prvi prekršaj, kontrolori ili redari u svoj će sustav “ukucati” vaše ime te jednostavno provjeriti lažete li ili ste se stvarno švercali ili niste očistili snijeg tek prvi put.

– Građani će, po stupanju na snagu ove odluke, detaljne informacije moći dobiti u podružnicama te na broju našeg pozivnog centra 072 500 400 – kazali su u Holdingu, dok je Milan Bandić ponovo pojasnio kako “nije cilj loviti ljude lasom po tramvajima i parkiralištima te naplaćivati kazne”. Cilj je, dodao je, red. No, nisu mu povjerovale po anketama dvije najžešće protivnice na lokalnim izborima za dva mjeseca.

Švaljek: Pa ne može tako...

– Milan Bandić ne može dijeliti pravdu po volji. Zakone, propise i gradske odluke moraju poštovati svi i uvijek, pa i u predizborno vrijeme. Aktualno “popuštanje” put je u anarhiju – kazala je Sandra Švaljek, dok je Anka Mrak-Taritaš rekla kako do izbora “očekuje mjesec bez računa za komunalije, poklon-bon za masažu i happy hour u svim zagrebačkim kafićima”.

– Besplatne uniforme, karta za četiri kune, papučice, tenisice, oprost kazni, a tek smo u pretkampanji. Sve ove mjere posredno su priznanje da se gradonačelnik potpuno pogubio – oštra je bila Anka Mrak-Taritaš, dok su Zagrepčani uglavnom zadovoljni Bandićevom idejom, ali je isto tako ne razumiju u potpunosti. Simpatična je, kažu, ali se boje da će se na taj način ljudi previše opustiti.

– U redu je ako se nekog prvo opomene jer je nije taj dan očistio snijeg, ali treba ga se kazniti parkira li na mjestu za invalide – smatra umirovljenica Vlatka Marić.     

Komentara 8

DU
Deleted user
01:24 11.03.2017.

Milane, oprostiti čemo ti ako nas napokon prvi puta oslobodiš svog prisustva. PS mjera starta 21.05 u 19h

Avatar lav_alex
lav_alex
08:48 11.03.2017.

Ako ovaj najprizemniji populizam i zagovaranje anarhije opet prođe, onda nam zbilja nema spasa. Davimo se u smeću, promet katastrofalan, milijun problema a BM 365 24/7 po svom bez kraja i konca. Pljuc.

HR
Hrabraja
20:29 10.03.2017.

A ako sam glasao za Bandica prije 255 godina, imam li sad pravo na oprost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije