Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje spektakla na Tomislavcu

Šansone i jazz utišali su gradsku vrevu

tomislavac
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/9
21.06.2015.
u 00:02

- Oduševljava me Tomislavac kao mjesto za ovakve koncerte. Bilo bi još ljepše da je malo toplije, ali što je tu je - kazala je Sanja

Prvi dan ljeta nije baš ušao na velika vrata, no nekoliko je stotina Zagrepčana danas ipak bilo na dočeku i to na mokrom travnjaku ispred Umjetničkog paviljona ma Trgu kralja Tomislava. Oni su brceras svoje mjesto na travnjaku zauzeli kako bi poslušali slagere i šansone te evergreene koji podsjećaju na Zagreb i Pariz nekada u izvedbi Tamburaškog orkestra i solistice Ane Opacak, harmonikaša Marjana Krajne, Sretena Mokračaka, a na braču - Filipa Novosela. Praznik za oči i uši, a sve besplatno, tako je koncert na otvorenome doživjela Sanja, koja je došla iz Stenjevca sa prijateljicom Ivom uživati u ovogodišnjem koncertu.

- Oduševljava me Tomislavac kao mjesto za ovakve koncerte. Bilo bi još ljepše da je malo toplije, ali što je tu je - kazala je Sanja.

Lagano je uz glazbene poslastice tik pored kipa kralja Tomislava, zaplesao i bračni par Hajnal, koji je u rodnome Zagrebu na godišnjem odmoru. - Davno smo iz Zagreba nakon studija odselili u Njemačku. Danas nas noge više toliko ne služe, ali uživamo u ovoj glazbi jer nas podsjeća na naš grad, kakav je nekada bio - prisjećali su se, plešući, Zlata i Vlado Hajnal.

Drugi dio večeri bio je rezerviran za Jazz orkestar HRT-a koji je svoj program posvetio ikoni francuskog jazza (gipsy swinga), slavnom gitaristu i skladatelju Djangu Reinhardtu. Koncertom je ravnao Andreas Marinello, a posebna gošća bila je Jelena Radan. Glazba i grad nikada se nisu bolje dozivjeli, a da bi sličnih koncerata trebalo biti još više, misli Franjo Krajac, student FER-a.

- Volim ovakve kulturne koncerte na otvorenom, ali trebalo bi ih biti još više - poručio je F.Krajac. A tko je propustio današnji koncert, sutra ima priliku poslušati na istom mjestu Simfonijski orkestar i Zbor HRT koji će izvesti neke od najpoznatijih skladbi francuskog simfonijskog i opernog repertoara od baroka do 20. Stoljeća.

>>Bandić: Tomislavac će biti puno ljepši nego sada ova ledina

>>Iduće godine uređuje se Tomislavac i dio Trga maršala Tita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije