Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fond za zaštitu okoliša nudi 600 milijuna kuna

Smanjite troškove u vrtićima i školama i kupite javne bicikle

11.12.2014., Zagreb - Ministri dolaze u Banske dvore na redovitu sjednicu Vlade RH. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
03.03.2015.
u 10:30

Ministar Zmajlović pozvao je čelnike gradova da se jave na natječaje

– Obnovite vrtiće, škole, kupite kante za otpad, izgradite reciklažna dvorišta, ili ugradite pametne semafore, ali i prenesite poruku i građanima i poslovnim partnerima da iskoriste subvencije i obnove svoje kuće i pogone – savjetovao je jučer Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, predstavnike gradova i općina Zagrebačke županije. Ministar je kazao da je riječ o jednoj u nizu tribina s lokalnim predstavnicima vlasti koje će organizirati kako bi ih potaknuli da krenu u projekte za koje mogu dobiti potporu od 40 do 80 posto, a da je za cijelu Hrvatsku rezervirano 600 milijuna kuna.

Naglasio je da pak o kvaliteti projekata ovisi koliko će tko dobiti novca te da bi svima u interesu trebalo biti da predlože što više projekata. Župan Stjepan Kožić kazao je pak da su niz projekata već proveli uz pomoć Fonda (vrtići u Pokupskom i Pušći) no pozvao i gradove i općine da priliku iskoriste. Direktor Fonda Sven Müller objasnio je kako javne službe i komunalna poduzeća mogu računati na sufinanciranje do 1,4 milijuna kuna za gradnju novih objekata i poboljšanje postojećih, nabavu kanti za smeće i ugradnju pametnih semafora (koji odbrojavaju), tečajeve ekovožnje (u Rijeci su svi vozači javnog prijevoza prošli tečaj, uštede su od 9 do12 posto) i drugo.

>>Za liječenje u Naftalanu Zagrebačka županija osigurala 550 tisuća kuna

Komentara 1

BA
baba44713
13:18 03.03.2015.

Naslov tvrdi jedno, članak nešto skroz drugo. Bravo Večernji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije