Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baštijanova i Selska

Roditelji peticijom traže da se uredi dječje igralište

27.02.2015., Zagreb - Gradjani iz Selske ulice koji su inicirali peticiju za uredjenje parka. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
28.02.2015.
u 17:30

Danas će u 10 sati prikupljenih 800 potpisa predati Sandri Švaljek

Više od 800 potpisa za uređenje parka, ali i za bolju suradnju građana s nadležnim tijelima u Gradu.

Toliko će potpisa danas u 10 sati upravo u parku za čije se uređenje zalažu predati članovi inicijative "Za kvalitetniji život na Trešnjevci" zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek.

U kvartu nema sadržaja

Riječ je o skupini građana koji žive u novoizgrađenom naselju na uglu Baštijanove i Selske ulice, a koji nisu zadovoljni uređenjem kvarta.

– Imamo samo dvije trgovine i dva kafića, izgradili su stanove, prodali ih i potpuno prestali ulagati u uređenje kvarta koji nema nikakav sadržaj – poručila je Marina Rakas Starčević, jedna od inicijatorica 
peticije koja se odnosi prije svega na opremanje parka čije im se uređenje obećava već sedam godina što je apsurdno, ističu građani.

Naime, još je 2008. održan natječaj za uređenja parka. Odabran je projekt "Crveni park" autorica Marije Horvat, Dore Jerbić i Danice Selem koji uključuje igralište i šetnicu, no unatoč tome na mjestu parka i dalje stoji samo prazna livada te jedna ljuljačka koji su stanari sami postavili.

– Najvažnija nam je ograda, s obzirom na to da se park nalazi točno uz Selsku cestu koja je veoma opasna prometnica – rekli su mladi roditelji. A upravo su oni većim dijelom potpisnici peticije.

Projekt u proračunu

– Ovo je nov i naglo izgrađen kvart gdje većinom žive mlade obitelji. Nećemo samo sjediti i čekati, nego ćemo poduzeti nešto za bolji život naše djece – rekla je Ana Vušak, mama malog Hrvoja i Tomislava koja je i sama sudjelovala u prikupljanju potpisa.

No, pokretači inicijative "Za kvalitetniji život 
na Trešnjevci" objašnjavaju da su peticiju potpisali i brojni drugi građani jer se ne radi samo o uređenju parka, nego se želi ukazati na važnost komunikacije građana i vlasti.

– Ako nam ovoliko treba za uređenje parka, koliko će nam trebati za izgradnju novog vrtića, škole ili 
staračkog doma kad nam budu potrebni – poručili su te dodali kako se nadaju da će se barem problem parka riješiti ove godine budući 
da su iz Grada dobili informaciju da je uređenje uključeno u ovogodišnji proračun.

Komentara 2

GI
gilesfra007
13:12 01.03.2015.

Sad ste dosli traziti, a sve godine ste glasovali za Bandica.

DB
db123
13:22 01.03.2015.

3A om Dok cekate vladinu milost zasucite rukave i popravite sami brze cete biti ggtovi i ja vam dajem podpis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije