Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan branitelja

Mimohod u čast i spomen na 1200 Zagrepčana koji su poginuli za Hrvatsku

mimohod branitelja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/14
30.05.2015.
u 22:30

Mimohodu s oko 300 sudionika predvodila je Počasna satnija Kravat pukovnije

Dan branitelja grada Zagreba 30. svibnja obilježen je svečanim mimohodom veteranskih postrojbi svih zagrebačkih brigada, hrvatskih vojnih povijesnih postrojbi i braniteljskih udruga grada Zagreba, koje su defilirale od Trga kralja Tomislava do Trga bana Jelačića.

Motiva im nije nedostajalo: u obrani diljem Hrvatske poginulo je 1200 zagrebačkih branitelja, u čiju su se čast okupili. Mimohod, koji organizira Koordinacija braniteljskih udruga Grada Zagreba, već treću godinu zaredom predvodila je Počasna satnija Kravat pukovnije. U mimohodu je sudjelovalo oko 300 sudionika pod zapovjedništvom umirovljenog časnika HV-a Željka Matejčića, dok je državni stijeg na čelu mimohoda nosio zamjenik zapovjednika Hrvoje Bušić. “Zagrebu želimo vratiti budnicu, odnosno limenu glazbu, a želimo pokazati i vojsku koja je sudjelovala u Domovinskom ratu i koja je 1991. krenula iz Zagreba brojeći više od 60.000 ljudi zaslužnih što imamo Hrvatsku kakvu imamo danas”, kazao je Damir Loborec iz Koordinacije braniteljskih udruga Grada Zagreba.

Komentirajući događaje na Markovu trgu, rekao je da su branitelji oduvijek bili legalisti. “Uvijek smo tražili da se neke stvari rade za stolom, no Ministarstvo branitelja već dvije godine intenzivno radi protiv braniteljske populacije”, tvrdi Loborec, dodavši da zagrebačka Koordinacija i Hvidra Grada Zagreba podržavaju stopostotne HRVI-je koji su “odlučili biti predvodnici u borbi za pravedniji odnos prema braniteljima.

>>'Dosta je bilo pljuvanja policije, pustite nas da radimo i zaradimo plaću!'

>>Glogoški o razgovoru s Milanovićem: Iznijet ćemo razloge zbog čega prosvjedujemo

Komentara 9

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
02:10 31.05.2015.

Lijepo i dostojanstveno. Kada jednom naučimo poštovati sami sebe tada će nas i drugi poštovati. Ovdje je glavna zanimacija pljuvanje po svemu.

KL
Klarahrv
09:14 31.05.2015.

Nisam primjetila bracu Stazice u povorci ili mi je promaklo.

FO
ForeignLegion1987
12:49 31.05.2015.

gdje su,,,milanovic ,,,josipovic,,,pusicka i ostali lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije