Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanska atmosfera

Ovo je Advent za klince - pogledajte što se nudi!

DKS_56147510 28.11.2016., Zagreb - Advent na Strossmayerovom trgu  na kojem se odvijaju sadrzaji za djecu. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
29.11.2016.
u 11:10

Na Strossmayerovom trgu Rudolf s ponijima, na Vranicanijevoj poljani niče Šuma striborova, a na Velesajmu čeka Djed Mraz

Vrtuljak na Strossmayerovu trgu s Pinokijom, Alisom iz zemlje čudesa i drugim bajkovitim likovima omiljena je igračka malenoj Ziti, koju baka Josipa Katanić već drugi dan zaredom otkako je otvoren Advent u Zagrebu dovodi u posjet k Rudolfu, popularnom pomoćniku Djeda Mraza.

Interesantan joj je i kad ne radi. Boje i prepoznatljivi likovi iz crtića odmah je povedu u svijet mašte, dovoljno je samo da se dobro zabundana uvuče među njih.

– Unučicu čuvam svaki dan, a kako živim blizu, često dolazimo na Strossmayerov trg na igru. No sad je još zanimljivije kad ima toliko sadržaja. To je ono što je nedostajalo na Adventu – kaže Josipa Katanić.

Vrtuljak je tek dio ponude za djecu na Adventu u Zagrebu. Na Strossmayerovu trgu, smještenom između Zrinjevca i Tomislavca, svaki dan mogu od jutra gledati crtiće i predstave, a priređuju kod Rudolfa i likovne radionice te oslikavanje lica. Najmlađi se posebno vesele šetlandskim ponijima, kobili Niki i Quartetu te pastuh Angelo, koji uz dekoriranu kočiju upotpunjuju blagdansku atmosferu.

– Cilj je popularizacija konjičkog sporta, želimo posebice najmlađima dočarati ljepotu druženja s konjima. Program je realiziran zahvaljujući Ustanovi Upravljanje sportskim objektima i Hipodromu Zagreb, koji su posudili kočiju, te Konjičkom klubu Apeiron čiji su poniji na kojima djeca mogu jahati utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom prije i poslije podne – ističe Latica Ivković iz Hrvatskog konjičkog saveza.

Na Vranyczanyjevoj poljani, pak, niče Šuma Striborova u sklopu “Priče s Griča”, a vikendima će ondje od 11 do 13 sati klaunovi iz udruge Crveni nosovi najmlađima čitati bajke.

– Imat ćemo i minihamburgere, prilagođene djeci – najavljuje Bruno Pelko iz kućice “Gavella”.

Od danas, usto, na Velesajmu djecu očekuje i Djed Mraz u svom dvorcu u sklopu “Ledene bajke”, a ispred Arena centra postavljeno je veliko Klizalište by Žuti Mačak. Može se klizati sat i pol za 20 kuna, a klizaljke unajmiti za 10.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije